Čtvrtek, 28. března 2024

Práškům odzvonilo: Oblibu si získávají přírodní přípravky

Práškům odzvonilo: Oblibu si získávají přírodní přípravky

Praha - Nezdravý trend užívání umělých preparátů na povzbuzení opadá a lidé stále častěji vyhledávají chutnou a přírodní formu vylepšení svého fyzického i psychického zdraví. V jarních měsících to zjišťují hlavně ti, na které doléhá stres a únava z práce nebo zkoušek.

Například migrény a bolesti hlavy, na které si podle výzkumů více než polovina Čechů v posledním půlroce stěžovala, se dají léčit s více než devadesátiprocentním úspěchem bez chemických léků. Léky je naopak nutné vysadit jako první, aby nebránily uzdravení. Podle mnohých odborníků totiž jen udržují bludný kruh opakovaných migrén.

"Především mladší lidé začínají chápat, že existují i jiné způsoby, jak se zbavit bolesti hlavy, stresu a zlepšit psychické zdraví, než se jenom dopovat prášky na uklidnění, či v horším případě alkoholem," říká uznávaný lékař a přední český odborník v oblasti přírodní medicíny David Frej.

Jeho společnost Ecce Vita navíc nyní nabízí unikátní alternativu na přírodní bázi v podobě čajových směsí Tulsi. Ty jsou prvním výrobkem svého druhu na trhu. Jejich složení totiž bylo sestaveno za použití znalostí tradiční ájurvédské medicíny a více než pětatřicet let moderního vědeckého a klinického výzkumu.

"Aby byl čaj chutný, účinný a splnil to, co se od něj očekává, musí být složení pečlivě vybrané. Proto vyrábíme naše čaje na základě moderních poznatků ve spojení s moudrostí ajurvédské medicíny," vysvětluje Frej přístup společnosti Ecce Vita.

Poznatky ajurvédské medicíny jsou v posledních několika letech velice oblíbené a stávají se každodenní součástí zdravého životního stylu. Největší zájem je klasicky o prostředky na koncentraci těla a mysli.

Češi znovu objevují sílu bylinek

V České republice je o přírodní medicínu stále větší zájem. "Hlavní posun je vidět především ve změnách myšlení a možnostech, které se k nám dostávají. Vždyť ještě před dvaceti lety lidé neuměli docenit sílu bazalky, zázvoru, máty a dalších bylin. Dnes je zná téměř každý, kdo se zajímá o své zdraví," dodává Frej.

Podle něj je důležité umět v čajových směsích Tulsi nakombinovat optimální množství tak, aby to přineslo potřebný výsledek. Lidé totiž většinou neznají účinky bylinných složek pro tělo a dost často tak kupují něco, co vůbec nepotřebují. Tak například pro odbourání stresu je vhodný zázvor, máta zase příjemně povzbudí celé tělo. Hlavní předností bylinných výrobků s absencí přidaných konzervantů a chemikálií je především fakt, že je naše tělo snadněji přijme a nemají žádné vedlejší účinky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů