Sobota, 20. dubna 2024

VÍKEND NEJEN S BYLINKAMI

VÍKEND NEJEN S BYLINKAMI

Kněžice - Známý bylinář Pavel Váňa, lidový léčitel František Klouda, praktická příprava mastiček a krémů z bylinek a k tomu trochu jógy, tai-chi, tanců a zpěvů dávných předků, to bude Víkend nejen s bylinkami, tradiční seminář, který na konci června pořádá každým rokem Středisko pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky.

Do přírody a do světa léčivých bylin účastníky přivede už zmíněný autor knih Rady bylináře Pavla, Pavel Váňa. Praktickou část přípravy léčivých mastí pak povede zkušená bylinářka Květa Šimková z Jihlavy. Do světa tai-chi nás zasvětí Sdružení taoistického tai-chi z Třebíče, jógu si s námi zacvičí Jitka Macháčková z Jihlavy a kruhové tance dávných tradic Dana Jirkalová z Prahy spolu s bubny Luboše Mansfelda, který pak také povede malou řezbářskou dílnu. Heraltický léčitel František Klouda může v sobotu večer pomoci diagnostikou a radou na naše neduhy.

Strava bude vegetariánská, v souladu se zaměřením a posláním semináře.
Toto víkendové setkání zájemců o hlubší rozměr našich životů začne v pátek 18. června odpoledne vzájemným seznámením a ukončeno bude v neděli 20. června společným cvičením či tancem po vedením Dany Jirkalové, jejímiž slovy můžeme naši pozvánku uzavřít:

Díky skupině se novým, harmonizujícím způsobem podíváme na svůj život, na jeho etapy, na svou roli, na svůj životní úkol, na svá trápení, na svůj vztah ke světu a spiritualitě. Každý může zpívat, každý může tančit.

Více informací poskytne:
Iva Suchá, 776603682, iva.sucha@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů