Sobota, 20. dubna 2024

Není to tendence a přitahuje to klienty

Není to tendence a přitahuje to klienty

Zatímco hotely restrukturují svůj F & B systém a vrhají se do all inclusive nebo vyvěšují v zájmu planety a své reputace Ekoturismus a Bio, existují i hotelničtí odvážlivci, kteří nedrží krok s davem a trendem a odváží se experimentovat. Nabízejí extrémní pohostinství, které může zaujmout klienty hledající neonošené nabídky.

Horský hotel ve francouzských Pyrenejích. Klientela je heterogenní, potkáte tu svalovce i distingované dámy v určitém věku, a vždy je plno. Nejdůležitější tu není ředitel hotelu, ale osobní kouč, za jehož programem sem všichni jezdí. Jeho program je paleolitický! Vychází z teorie doktora Cordaina.

Loren Cordain, spoluautor osvědčené diety pro atlety, je známou osobností lifestyle. Ve své teorii kopíruje paleolitickou stravu, která je založená na principech netransformované potravy, bez cukru, celých zrn a mléčných výrobků. Libové maso je hlavní součástí jídelníčku, spolu s mořskými plody včetně ryb, množstvím ovoce a trochou zeleniny a ořechů. Doktor dokazuje celkové ozdravení organismu a především vymizení ekzémů, akné, alergií a žaludečních problémů. Součástí tohoto životního stylu je pohyb, jakési přírodní fitness. Okolí horského hotelu se tomu výjimečně dobře propůjčuje a sportovní kouč toho plně využívá. Ve svém pohybovém programu imituje pračlověka, který se vydává do divoké přírody za hledáním potravy: brodí se řekou, přeskakuje nebo podlézá padlé kmeny, přenáší kameny a používá jich jako zátěž na posilování, vyskakuje na větve, šplhá po stromech a utíká nerovným terénem. To všechno jsou pohyby sloužící k dosažení potravy živočišné a vegetární, z přírody. Podle teorie doktora Cordaina máme stejné potřeby jako jeskynní člověk a budeme-li dodržovat paleo-režim, budeme stejně jako on odolní, imunitní a adaptace schopní na naše životní prostředí.

V HLAVNÍ ROLI BARVY

Znalost výrazu chromoterapie z oblasti wellness nám pomůže rozluštit význam chromo-režimu. Ano, jedná se o režim pomocí barvy (chromos je řecky barva). Penzion je tentokrát nedaleko Středozemního moře v jižní Francii. Celý jeho design napoví, že architekt rozuměl barvám, jejich významu a jejich využití v terapiích. Penzion má malé centrum wellness, kde se tyto terapie barvou nabízejí. Až doposud to není nijak neobvyklé. Překvapení přijde u jídelního stolu, kde vedle klasické části pohostinství si můžete vybrat stůl prostřený v barvě, která vašemu organismu možná chybí. Terapeut vás mohl na požádání v centru wellness otestovat a správně vás orientovat. Po překvapení s barevným stolem (včetně prostírání) přichází třešinka na dortu - a nemyslete si, že je vždy červená! I barva stravy odpovídá vaší nedostatkové barvě! Je-li vaše čtvrtá čakra (přísluší jí zelená barva) zablokovaná nebo oslabená, vyléčí ji strava v přírodní barvě zelené. Aperitiv bude mojito, předkrm zelný salát, d ominantní v hlavním jídle bude brokolice a zelený mandlový puding se zeleným kandovaným ovocem jako zákusek. Pokud vaše první a tedy červená čakra není v harmonii, můžete si být jisti, že vaše večeře bude nabízet ke krvavému steaku červené víno, nebude chybět mrkev či řepa jako předkrm a červené hrozny nebo charlotte aux fraises jako zákusek. Zkuste si sami sestavit jídelníčky ve všech barvách čaker, je to zábavné a originální ! A možná i účinné...

ŽIVOT Z LÁSKY A ZE VZDUCHU

Stejně jako vegetarián se živí rostlinnou stravou, breatherián se živí dýcháním (breath anglicky). Ano, čtete dobře, doušek vody denně a vědomé vdechování energií kolem nás, Prany (Prana je indický koncept a rovná se čínskému Chi, energiím, vzduchu), i tak je možné vyživovat organismus. Čtyřicet tisíc registrovaných osob na Zemi tak žije již léta, jejich organismy jsou v naprostém pořádku (zkoumáno vědecky) a dokonce prokázaly nezvyklou regeneraci a omládnutí orgánů. Je nutný duchovní přístup a přeprogramovaní buněk na tuto pranickou stravu. Setkala jsem se s panem Henri Monfortem z francouzského Nantes, který takto žije již devět let o tomto svém stylu života byl přednášet i v České republice, akci moderoval herec Jaroslav Dušek. Všichni účastníci jeho konferencí si hned přáli naučit se žít jako on, de l´amour et d´air - z lásky a ze vzduchu.... Proces nastavení tohoto principu není krátkodobý a v závěru je ideální projít třítýdenním závěrem pod dohledem. V několika centrech zdravého životního stylu a duchovního rozvoje situovaných v harmonickém prostředí jihozápadní Francie, v penzionech a hotelích se nabízejí programy půstů spojených s trekkingem, meditací a Chi kongem (tradiční čínská energetická gymnastika) na ozdravení těla a ducha anebo jako přípravu na přechod na pranickou stravu. Jeden den půstu znamená prý omládnutí o jeden rok!

Přišel na vás hlad z té široké nabídky? Ať to jsou syrové ryby rukou vylovené po vzoru jeskynního člověka nebo oranžové menu, které si vyberete, nezapomeňte k tomu hluboce dýchat, Prana je tu zdarma a pro všechny!

ZDROJ: HOTEL&SPA MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů