Ve Švýcarsku jsou zdravé produkty na prvním místě
Bern/Praha - Švýcarsko ročně podporuje zemědělství přibližně šesti miliardami
švýcarských franků (asi 124 miliard korun) a z toho se významná část vyčleňuje
na ekologii krajiny a čistotu vod. \"Máme zdravé potraviny, které se ani
nesnažíme příliš vyvážet, takže více než čtyři pětiny z celkově vyrobeného
množství se jich zkonzumuje doma, ve Švýcarsku,\"řekla Susanne Lauber Fürst z
komunikačního oddělení firmy Nestlé Vevey. Tato firma se může pochlubit
prestižním výzkumným střediskem, kde se dělaly například na zakázku různých
evropských státům i detailní testy na BSE. \"Na výzkum a rozbory potravin dává
firma z ročních tržeb 85 miliard švýcarských franků téměř jeden a půl
procenta,\"uvedla Susanne. Ve firemních laboratořích pracuje na tři stovky
špičkových vědců z mnoha zemí světa. \"Zkoumáme vliv stravy na zdraví člověka a
snažíme se najít recept, jak různé civilizační choroby tlumit skladbou
potravin,\"řekla výzkumnice Marie-Claire Fichot. Tamní výzkumníci například
odhalili způsob, jak snížit počet narůstajících alergií vhodnou výživou kojenců.
\"Alergické sklony se dají potlačit vhodnou kojeneckou výživou s naprogramovaným
podílem enzymů a mléčné bílkoviny. Umíme už zabránit kojeneckým výživovým
problémům škálou cíleně vyvíjených výživ,\" dodala. Zdroj: Střední Čechy
Bern/Praha - Švýcarsko ročně podporuje zemědělství přibližně šesti miliardami švýcarských franků (asi 124 miliard korun) a z toho se významná část vyčleňuje na ekologii krajiny a čistotu vod. \"Máme zdravé potraviny, které se ani nesnažíme příliš vyvážet, takže více než čtyři pětiny z celkově vyrobeného množství se jich zkonzumuje doma, ve Švýcarsku,\"řekla Susanne Lauber Fürst z komunikačního oddělení firmy Nestlé Vevey.
Tato firma se může pochlubit prestižním výzkumným střediskem, kde se dělaly například na zakázku různých evropských státům i detailní testy na BSE. \"Na výzkum a rozbory potravin dává firma z ročních tržeb 85 miliard švýcarských franků téměř jeden a půl procenta,\"uvedla Susanne. Ve firemních laboratořích pracuje na tři stovky špičkových vědců z mnoha zemí světa. \"Zkoumáme vliv stravy na zdraví člověka a snažíme se najít recept, jak různé civilizační choroby tlumit skladbou potravin,\"řekla výzkumnice Marie-Claire Fichot.
Tamní výzkumníci například odhalili způsob, jak snížit počet narůstajících alergií vhodnou výživou kojenců. \"Alergické sklony se dají potlačit vhodnou kojeneckou výživou s naprogramovaným podílem enzymů a mléčné bílkoviny. Umíme už zabránit kojeneckým výživovým problémům škálou cíleně vyvíjených výživ,\" dodala.
Zdroj: Střední Čechy
Sdílet článek na sociálních sítích