Pátek, 29. března 2024

Na zemědělské akce v kraji zve speciální kalendář

Na zemědělské akce v kraji zve speciální kalendář

Liberec - Ples zemědělců a potravinářů je jednou z prvních letošních akcí, které mohou obyvatelé kraje najít v Kalendáři vzdělávacích akcí 2004.
Publikaci vydal už potřetí Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou. Odborníci i laická veřejnost v ní najdou jedenadvacet zemědělských a osm ekovýchovných akcí.
\"Kalendář zemědělských akcí jsme letos vydali v rozšířené verzi, jsou to především aktivity, které podporují vztah člověka k přírodě a zároveň jsou určeny pro rodiny s dětmi k využití volného času,\" řekl radní kraje pro resort životního prostředí a zemědělství Radim Zika.
Část publikace je zaměřena na odborné semináře k problematice vstupu do Evropské unie, chovu hospodářské zvěře, ale i na rozvoj agroturistiky nebo výklad zákonů. Kromě odborných seminářů najdou zájemci v kalendáři i pozvánky na různé kulturní akce. Jednou z nich jsou už třetí Krajské dožínkové slavnosti, které se v letošním roce odehrají v Liberci.
\"Na libereckém náměstí Dr. E. Beneše bude v září k vidění tradiční dožínkový průvod, staročeský jarmark nebo výstava hospodářského zvířectva,\" popsala mluvčí kraje Linda Futerová.
Kalendář vzdělávacích akcí se objeví ve vybraných informačních centrech v kraji, k dispozici bude i na sekretariátu resortu životního prostředí a zemědělství a také na internetových stránkách www.kraj-lbc.cz.

Zdroj: Liberecký kraj

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů