Čtvrtek, 28. března 2024

UK Medical Body Says GMOs Unlikely to Harm Health

UK Medical Body Says GMOs Unlikely to Harm Health
LONDON - Genetically modified (GMO) foods are unlikely to damage human health but more research is needed to allay lingering public doubts, the British Medical Association (BMA) said yesterday.

The BMA statement came just hours before Environment Minister Margaret Beckett makes a policy statement on the controversial technology. She is expected to back an application by German chemicals giant Bayer to grow GMO maize on a commercial basis, subject to certain conditions.

\"Our assessment of all the available research is that there is very little potential for GM foods to cause harmful health effects,\" David Carter, chairman of the BMA\'s board of science said in a statement.

\"However, the BMA recognizes the huge public concern over the impact of GM foods and believes that research is still needed in key areas to allay remaining concern about hit potential risks to human health and the environment,\" Carter added.

Beckett is due to make the long-awaited policy announcement at around 12:30 p.m. GMT.


REUTERS NEWS SERVICE
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů