Čtvrtek, 28. března 2024

Firma Biotrace a monitorování bakterií

Firma Biotrace a monitorování bakterií
Monitorování hygienických standardů a opatření proti škodlivým mikroorganismům v potravinářství, zdravotnictví a ve vojenském průmyslu jsou čím dále tím závažnější, dnes i s ohledem na mezinárodní terorismus, který používá i bakteriologické prostředky. Je nutno se zabývat otázkami detekce nebezpečí, které není viditelné lidskému oku.

Britská firma Biotrace International v Bridgendu ve Walesu vyrábí a distribuuje inovační soubor detekčních systémů. Její sortiment postupů a "výzbroj" přístrojů zahrnuje rychlá, jednoduchá a spolehlivá řešení pro ověření čistoty vod, povrchů a ovzduší.

Mnozí ze světových vedoucích výrobců potravin a provozovatelů podniků společného stravování se nyní spoléhají právě na systémy z Biotrace International jako na podstatný prvek ve svých procesech kontroly a zajišťování kvality. Rychlé zkoušky a neměnné výsledky jsou faktory, které činí systémy této firmy populárním výběrem pro monitorování v procesech v oblasti životního prostředí a průmyslu, jako například ve výrobě papíru a úpravnictví vod. Prostředky se široce aplikují též v nadnárodních firmách v sektorech kosmetiky, toaletních potřeb a léčiv.

Po více než desetiletí společnost Biotrace úzce spolupracuje s (britskou) Národní laboratoří pro ochranu a technologii na dalším rozvoji svého programu a nedávno s ní založila společný podnik - Lucigen - pro vývoj a výrobu kritických reagentů pro obranu.

Na úseku zdravotnického výzkumu životně důležitá práce v oblasti potírání chorob často zahrnuje použití specializovaných systémů, jako jsou Ruskinovy virové komory, anerobické a modifikované pracovní stanice pro sledování stavu atmosféry, které jsou dodávány Biotrace International mnohým distributorům včetně výzkumným laboratořím rakoviny. Ruskinovy stanice používají mikrobiologové a vědci jiných oborů ve 30 zemích všech kontinentů.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů