Čtvrtek, 28. března 2024

Ztrátu Setuzy mají uhradit předchozí zisky

Ztrátu Setuzy mají uhradit předchozí zisky
Potravinářská společnost Setuza hodlá uhradit loňskou rekordní ztrátu 700 miliónů korun z nerozděleného zisku z minulých let. Uvedl to předseda představenstva a ředitel společnosti František Janů po včerejší valné hromadě. Loňský propad v hospodaření podle něj ovlivnil pád cen řepky, konec státní podpory výroby metylesteru, řepkového oleje pro bionaftu a nevyřešený spor o pohledávku Setuzy vůči ČSOB.
Tomáš Pitr, zástupce firmy Český olej, která má v Setuze největší podíl, už před časem pro HN prohlásil, že z větší části je ztráta také důsledkem odpisů různých technologií.
Loňské tržby Setuzy meziročně mírně vzrostly na 5,6 miliardy korun. V minulých letech příliš velké zdroje pro napravení ztráty nevytvořila. V roce 2003 vykázala zisk 35 miliónů korun, ale rok předtím zase ztrátu téměř 150 miliónů.
Podle Janů by se letos měla firma dostat ze ztráty opět do zisku. "Tržby by měly dosáhnout rekordních 6,5 miliardy korun," uvedl.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů