Pátek, 29. března 2024

Česká republika: Bio do škol

Česká republika: Bio do škol

V rámci projektu financovaného z evropského sociálního fondu proběhne v následujících dvou letech v Jihomoravském kraji a Kraji Vysočina pilotní projekt s názvem „Biopotraviny do škol“, jehož cílem je zmapovat situaci a napomoci zavedení biopotravin do školních jídelen.
Hlavním záměrem projektu je poskytnout informace o původu a způsobu výroby potravin, o výhodách biopotravin oproti konvečním potravinám včetně zdůraznění širších dopadů konvenčního a ekologického zemědělství. Smyslem projektu je podpora systémového myšlení, globální výchovy a ekogramotnosti tak, aby se pozitivně promítly při používání biopotravin ve školním stravování. Prostřednictvím školního stravování lze v širokém záběru působit na děti a mládež tak, aby se pojem biopotravina stal přirozenou součástí jejich života a svůj postoj mohli přenášet na další generace.
V rámci pilotního projektu bude proveden průzkum trhu u jídelen jako základ pro navazující marketingové koncepty a budou sestaveny informační brožury pro vedoucí kuchyní a nákupčí, jež jim v praktické fromě zprostředkují potřebné know-how (co je bio, přednosti, jak se dostat k biopotravinám, nabídka trhu, kontakty na dodavatelele, apod). Dále budou vyrobeny zvláštní vkládací listy „Jak vařit z biopotravin“ s recepty a tipy pro školní jídelny.

http://www.greenmarketing.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů