Pátek, 29. března 2024

PŮJČOVNA KOZ A OVCÍ

PŮJČOVNA KOZ A OVCÍ

Zdá se Vám titulek tohoto článku poněkud nadsazený?

Kdepak, jde o naprosto vážně míněnou aktivitu, reálnou půjčovnu (k nalezení na adrese http://www.mie.cz/vesnice/redhost/pujcovnakoz.html), ostatně posuďte sami:

PŮJČOVNA KOZ A OVCÍ
  • Nabízíme Vám možnost půjčit si kozu na vodítku.
    Za symbolický poplatek 10 Kč na hodinu můžete jít s kozou na procházku, nebo na pastvu a vyzkoušet si tak, jak se dříve pásaly kozy. Je to výborná relaxace, jak pro děti, tak i pro dospělé.

    Dlouhodobé půjčení (sezónní od jara do podzimu) = záloha 1800 Kč 100 Kč na měsíc. Pokud budete zvířata převážet mimo okres Litoměřice, připočítá se 200 Kč za povinné odběry krve, což trvá cca 10 dní. Dostanete i nové vodítko a obojek a před zimou můžete kozy vrátit.

  • Dále Vám nabízíme zapůjčení živých sekaček - ovcí na sezónu od jara do podzimu, na vypásání zahrady.
    Ušetří Vám dost práce, nebudete muset sekat a pálit, nebo jinak znehodnocovat trávu. Ovce Vám můžeme po dohodě přivézt. Půjčení je ošetřeno smlouvou a pojištěním ovce proti úhynu. Nabízíme Vám poradenství při potížích, technický servis (přístřešky, napaječky, minerální lizy, ohradníky,.. - viz odkaz nahoře: Zahradník pro Vás). Dlouhodobé půjčení = záloha 2000 Kč za sezónu a ovci (pro případ, že byste si ovci chtěli nechat, nebo sníst. Pokud ovci vrátíte, bude Vám vrácena i tato záloha.) Dále zaplatíte za pronájem 100 Kč za měsíc a ovci. Pokud budete zvířata převážet mimo okres Litoměřice, připočítá se 200 Kč za povinné odběry krve, což trvá cca 10 dní..

 

Což mi připada geniální - neseká Vaše sekačka podle představ? nebo Vas prostě omrzela? Jednoduše ji podříznete, vykucháte a sníte.

R.J.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů