Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zdravě, jarně, ve znamení novinek

Zdravě, jarně, ve znamení novinek
Trend zdravého způsobu života neutichá, na vlně se vezou i biopotraviny. Mnoho výrobců vychází požadavkům svých zákazníků vstříc a doslova je "zasypává" zdravými novinkami.

Značka Knorr (Unilever) se v rámci strategie Vitality zaměřil především na segment polévek a dresinků: v dubnu se poprvé na rakouském trhu objevil nový kostkový biobujón na výrobu biopolévek. Označením bio garantuje Knorr svým spotřebitelům, že použité bylinky a koření pocházejí ze 100% ekologického zemědělství. Bujóny v podobě kostek tvoří 80 % (15,4 mil. eur) celkového obratu segmentu polévkových bujónů. Dalším hitem letošního jara jsou "odlehčené" dresinky v nejrůznějších chuťových variantách vyrobené na bázi jogurtu místo tučných majonéz.

Vstříc polévkám ve zdravějších variantách vykročila také značka Maggi (Nestlé) se svou řadou Maggi 100% Natur. Žádných barviv, umělých aromat či modifikovaných ztužovadel se tak v těchto polévkách v sáčku nedočkáme. Naopak jsou obohacené o důležité vitamíny a minerální látky. Vybírat si lze například mezi rajskou, brokolicovou, bramborovou nebo houbovou.

Téma zdraví je pro Rakušany neustále žhavé: podle aktuální studie si přes 70 % rakouských spotřebitelů čte informace o složení výrobků na obalech, a to nejčastěji ženy a lidé věkové skupiny 40 . "Navíc téměř každý čtvrtý Rakušan, když je během nákupu zmatený nebo se v nabídce produktů nevyzná, by uvítal odbornou pomoc ze strany obchodu," vysvětluje generální ředitel Nestlé v Rakousku Markus Oggenfubeta.

Zpracováno podle rakouského odborného časopisu Regal
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů