Čtvrtek, 18. dubna 2024

O agrární veletrhy v Brně je opět velký zájem

O agrární veletrhy v Brně je opět velký zájem

Příprava trojice agrárních veletrhů začíná nabírat na obrátkách, stále se hlásí noví vystavovatelé. Desátý veletrh TECHAGRO, devátý ANIMAL VETEX a desátý SILVA REGINA se uskuteční od 6. do 10. dubna 2008 a zcela zaplní pavilony i volné plochy brněnského výstaviště. „Už nyní máme avizované návštěvy skupin obchodníků z Bulharska, Polska,Ukrajiny, Ruska a Číny. Zájem mají především o jednání se zástupci našich firem,“ konstatovala  manažerka veletrhů Marie Surková.

Biomasa a dotace budou žhavými tématy

Nosným tématem, který se dotýká všech tří veletrhů, bude Biomasa jako obnovitelný zdroj energie, zejména nové možnosti získávání dotací z fondů Evropské unie. V lesnické části se dotkne obnovitelných zdrojů v ČR a legislativy. Zemědělský sektor se bude zabývat nejen zdroji a produkcí biomasy, ale i jejího energetického využití. „Nomenklatura veletrhů v samostatné části Biomasa bude prezentovat všechny činnosti od jejího zpracování, přes spalování, energetickou transformaci, včetně zařízení bioplynových stanic. K vidění budou stroje, které předvedou v praxi nejnovější technologie pro zpracování biomasy,“ uvedla manažerka veletrhů.

Neméně zajímavá a důležitá budou nová témata Rozvoj venkova nebo Pohoda zvířat a Bezpečnost potravin. Odborný doprovodný program se zaměří na pravidla a podmínky získávání dotací na projekty Programu rozvoje venkova, které by měly zemědělcům zajistit podporu při vývoji nových produktů, postupů a technologií. Lesnické podniky se pak dozvědí o možnostech získání dotací na investice, například na techniku, vybavení provozoven a na lesnickou infrastrukturu.

Třetí Středoevropský veterinární kongres

Nejvýznamnější událostí veletrhu ANIMAL VETEX bude 3. středoevropský veterinární kongres. Jeho tradice byla založena na brněnském výstavišti v roce 2004, kdy se ho zúčastnili zástupci z Bruselu, čelní představitelé komor a státních veterinárních zpráv ze zahraničí. Kongres garantují Veterinární komora ČR, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Genoservis, a.s., Olomouc, spoluorganizátorem je poprvé Komora veterinárních lékařů SK. Zaměří s především na otázky bezpečného používání léků, medikaci krmiv a řešení akutních zoonóz s důrazem na hospodářská zvířata a bezpečnost potravin.

SILVA REGINA přitažlivá pro odborníky i veřejnost

Pořadatelé umístili Mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA do osvědčeného pavilonu „Z“ a na jeho přilehlých volných plochách. Vedle lesnické techniky si návštěvníci budou moci prohlédnout výstavu trofejí zvěře a výstavu včelařů, expozice nových i starých zbraní, mysliveckých oděvů, nožů, obuvi a dalších doplňků, nebudou chybět módní přehlídky.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů