Součást doprovodného programu veletrhu SALIMA 2008
Mezinárodní konference o využití biopotravin v oblasti veřejného stravování
5.března 2008, 9.00 – 15.45
Brněnské výstaviště
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin.
Na konferenci Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři uslyšíte významné mezinárodní odborníky přednést příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování. Inspirovat se ale také budete moci příklady prvních podobných iniciativ z České republiky.
Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování, z pohledu výhod, které přinášejí pro zdraví veřejnosti, rozvoj udržitelných forem zemědělství, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky.
Jednodenní konference proběhne na Brněnském výstavišti 5. března 2008 a je určena profesionálům i státním úředníkům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin.
Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání. Odejdou s kontakty, nápady a, doufáme, s chutí změnit k lepšímu postupy ve veřejné instituci, pro kterou pracují. Delegáti budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předními šéfkuchaři a navštívit největší potravinářský veletrh ve střední Evropě SALIMA.
Cíle konference:
- Podpořit zavádění a používání biopotravin v sektoru veřejného stravování s důrazem na školní a nemocniční stravování
- Zvýšit povědomí o kvalitách a výhodách českých biopotravin
- Informovat o bezpečnosti biopotravin
- Informovat o původu a způsobu výroby biopotravin (principy fungování ekologického zemědělství)
- Informovat o odlišnostech biopotravin od konvenčních potravin
- Z dlouhodobého hlediska zlepšit stravovací návyky populace, zejména dětí a nemocných
Konference je určena pro zástupce:
- škol (MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ – menzy)
- nemocnic
- ústavů sociální péče
- domovů důchodců
- dětských domovů
- armády ČR
- dopravců a přepravců (ČSA, ČD)
- lázeňských zařízení
- čerpacích stanic
- cateringových společností
- poskytovatelů závodního stravování (nezávislí nadnárodní, např. Eurest)
- jídelen v maloobchodních řetězcích
…ale také představitelům:
- státní správy a samosprávy – MZ, MŠMT, MZe, krajské úřady
- hlavní hygienik ČR
- potravinářského výzkumu
Proč byste se měli zúčastnit?
- Uslyšíte příklady úspěšných projektů zavádění biopotravin do veřejného stravování ze zahraničí i České republiky
- Dozvíte se nejnovější informace z oblasti výživy a výhod biopotravin pro zdraví
- Získáte inspirativní nápady, které můžete ihned začít realizovat
- Dozvíte se, jak úspěšně využít biopotraviny ke zvýšení spokojenosti vašich zákazníků
- Získáte aktuální informace a vyměníte si zkušenosti v rámci neformálních diskusí s experty a kolegy
Místo konference: sál tiskového střediska-Press Center, Pavilon E, Výstaviště Brno,
Odborný garant konference: Mgr. Tomáš Václavík, Green marketing
Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s.
Partneři konference: Ministerstvo školství ČR (v jednání), Jihomoravský kraj (v jednání), Ministerstvo zemědělství (v jednání)
Další informace: Green marketing, Tom Vaclavik, T: 420 541 263 456, E: tom@greenmarketing.cz
Brněnské výstaviště
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování je první mezinárodní konference v České republice a ve střední Evropě, která se bude primárně věnovat roli veřejného stravování z pohledu zdravotních a ekologických výhod konzumovaných potravin.
Na konferenci Biopotraviny ve veřejném stravování – Zdraví a udržitelnost na talíři uslyšíte významné mezinárodní odborníky přednést příklady nejlepší praxe z několika Evropských zemí v oblasti využití biopotravin ve veřejném stravování. Inspirovat se ale také budete moci příklady prvních podobných iniciativ z České republiky.
Konference podtrhne důležitost potravin vyprodukovaných udržitelným způsobem, ideálně biopotravin, v jídelníčku školních jídelen, nemocnic, sociálních zařízení a jiných zařízení veřejného stravování, z pohledu výhod, které přinášejí pro zdraví veřejnosti, rozvoj udržitelných forem zemědělství, ochranu krajiny a prosperující místní ekonomiky.
Jednodenní konference proběhne na Brněnském výstavišti 5. března 2008 a je určena profesionálům i státním úředníkům pracujícím v oblasti veřejného zdraví, vzdělávání, produkce a distribuce potravin.
Delegáti konference se seznámí s inspirujícími lidmi, pro které je poskytování zdravých jídel více než jen zaměstnání. Odejdou s kontakty, nápady a, doufáme, s chutí změnit k lepšímu postupy ve veřejné instituci, pro kterou pracují. Delegáti budou mít možnost mluvit s kuchaři, učiteli a profesionály z oblasti cateringu, kteří již biopotraviny používají.
Konference Biopotraviny ve veřejném stravování nabízí také skvělou příležitost potkat se s kolegy a odborníky z oboru, ochutnat vynikající bio jídla připravená předními šéfkuchaři a navštívit největší potravinářský veletrh ve střední Evropě SALIMA.
Cíle konference:
- Podpořit zavádění a používání biopotravin v sektoru veřejného stravování s důrazem na školní a nemocniční stravování
- Zvýšit povědomí o kvalitách a výhodách českých biopotravin
- Informovat o bezpečnosti biopotravin
- Informovat o původu a způsobu výroby biopotravin (principy fungování ekologického zemědělství)
- Informovat o odlišnostech biopotravin od konvenčních potravin
- Z dlouhodobého hlediska zlepšit stravovací návyky populace, zejména dětí a nemocných
Konference je určena pro zástupce:
- škol (MŠ, ZŠ, SŠ, VŠ – menzy)
- nemocnic
- ústavů sociální péče
- domovů důchodců
- dětských domovů
- armády ČR
- dopravců a přepravců (ČSA, ČD)
- lázeňských zařízení
- čerpacích stanic
- cateringových společností
- poskytovatelů závodního stravování (nezávislí nadnárodní, např. Eurest)
- jídelen v maloobchodních řetězcích
…ale také představitelům:
- státní správy a samosprávy – MZ, MŠMT, MZe, krajské úřady
- hlavní hygienik ČR
- potravinářského výzkumu
Proč byste se měli zúčastnit?
- Uslyšíte příklady úspěšných projektů zavádění biopotravin do veřejného stravování ze zahraničí i České republiky
- Dozvíte se nejnovější informace z oblasti výživy a výhod biopotravin pro zdraví
- Získáte inspirativní nápady, které můžete ihned začít realizovat
- Dozvíte se, jak úspěšně využít biopotraviny ke zvýšení spokojenosti vašich zákazníků
- Získáte aktuální informace a vyměníte si zkušenosti v rámci neformálních diskusí s experty a kolegy
Místo konference: sál tiskového střediska-Press Center, Pavilon E, Výstaviště Brno,
Odborný garant konference: Mgr. Tomáš Václavík, Green marketing
Organizátor konference: Veletrhy Brno, a.s.
Partneři konference: Ministerstvo školství ČR (v jednání), Jihomoravský kraj (v jednání), Ministerstvo zemědělství (v jednání)
Další informace: Green marketing, Tom Vaclavik, T: 420 541 263 456, E: tom@greenmarketing.cz
Sdílet článek na sociálních sítích