Pátek, 19. dubna 2024

Příležitosti pro české zemědělství v Evropské unii

Příležitosti pro české zemědělství v Evropské unii

Nejen obchodní přínos a navázané obchodní kontakty jsou důvodem účasti na veletrzích. Stále více vystavovatelů a návštěvníků si od veletrhu slibuje získání cenných informací, nových poznatků a trendových prognóz tolik důležitých pro úspěšné podnikání. Organizátoři veletrhů Techagro, Animal Vetex, Silva Regina jsou v tomto oboru skutečnými profesionály, kteří ve spolupráci s předními českými a zahraničními odborníky zaměřují doprovodný program veletrhů na aktuální a palčivé otázky zemědělství, lesnictví a veterinářství. Veletrhy jsou tak předznamenáním budoucího vývoje nejen českého, ale i středoevropského agrárního odvětví.

Program rozvoje venkova

Ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR, Agrární komorou ČR chystají pořadatelé veletrhů Techagro, Animal Vetex Silva Regina 2008 odborný doprovodný program zaměřený na pravidla a podmínky získání dotací na projekty Programu rozvoje venkova, který byl schválen Evropskou komisí pro období 2007-2013. Informace budou jistě užitečné pro zemědělce, jimž umožní modernizaci zemědělských podniků, podporu při vývoji nových produktů, postupů a technologií v zemědělství. Zástupce lesnických podniků zaujmou semináře a přednášky o možnostech získání dotací na investice do lesů, např. lesnické techniky, technického vybavení provozoven a lesnické infrastruktury.

Biomasa – nový obor veletrhů

„Biomasa jako obnovitelný zdroj energie“ je dalším velkým tématem veletrhů. Po loňské úspěšné premiéře tohoto perspektivního oboru se hlásí stále více firem se zájmem vystavovat stroje, zařízení i kompletní technologické celky k získávání energie z obnovitelných zdrojů. „Zájem o biomasu ze strany vystavovatelů i přednášejících je veliký. V tomto okamžiku máme přihlášky již od více než 20 firem, přičemž největší nárůst očekáváme v termínu uzávěrky podání přihlášek, tedy na konci tohoto měsíce“, informuje manažerka veletrhu Marie Surková.

Mezi přihlášenými firmami jsou např. společnosti jsou Agrikomp Bohemia, Envitec Biogas, Obilní technika, Pawlica, Václav Kubík, VÚZT, Laski, Farmet, Merimex, Transtechnic a další. Firma Karlow Karlshof připravuje předvádění výroby lesní biomasy na volné ploše u pavilonu Z.

Biomasa je svou nomenklaturou rozdělena na dvě samostatné části: zemědělskou a lesnickou, přičemž v obou případech budou součástí expozic i praktické ukázky jejího zpracování a první zkušenosti s tímto předmětem podnikání.

Deset obsazených pavilonů

Trojlístek agrárních veletrhů obsadí deset pavilonů a veškerou venkovní plochu areálu brněnského výstaviště. „O veletrhy Techagro, Animal Vetex, Silva Regina 2008 je mimořádný zájem, zejména o kryté plochy. Dá se říct, že 2/3 výstavy je již v tomto okamžiku obsazená“, doplňuje Marie Surková.

Velké plochy budou mít zejména dovozci zemědělské a lesnické techniky jako je Agrotec /New Holland, Case IH/, Strom /John Deere/, Kverneland, Some /Same, Pöttinger/, Moreau, Unicom Agro /Amazone/, Austro Diesel /Massey Ferguson/, P L Biskupice, Manatech, Krone a další. Reprezentativní účast připravují také výrobci, např. Agrostroj Pelhřimov, Farmet Česká Skalice a Zetor Brno.

Zdroj: www.bvv.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů