Krysy si vybraly ekologické sušenky
Výzkumníci nabídli 40 laboratorním krysám na výběr mezi sušenkami vyrobenými z ekologické a konvenční pšenice. Krysy daly přednost ekologickým, a to i přesto, že vědci nebyli schopni najít v chemickém složení bio a konvenční pšenice jakékoli rozdíly. Existuje několik důvodů, proč biopotraviny většinou chutnají lépe než jejich konvenčně pěstované ekvivalenty. Rostliny v ekologickém hospodaření ve snaze ochránit se před škůdci produkují více antioxidantů, které vylepšují chuť. Bio ovoce a zelenina bývá většinou menších rozměrů a obsahuje více nutrietů a méně vody a cukru - faktorů, které ředí chutě.
Nedávné výzkumy naznačují, že aktivní mikrobiální život v ekologické půdě může výrazně zvyšovat množství nutričních látek a antioxidantůa v mnoha případech zvyšovat intenzitu a jedinečnost chutí.