Čtvrtek, 28. března 2024

Letošní září bude ve jménu ekologického zemědělství

Letošní září bude ve jménu ekologického zemědělství

Praha - Už čtvrtý rok bude i letos září Měsícem biopotravin a ekologického zemědělství. Je to ideální příležitost, kdy je možné veřejnosti představit domácí biopotraviny a principy jejich produkce.

Do akce Září-měsíc biopotravin a ekologického zemědělství se již tradičně zapojují desítky ekologických farem, výrobců, obchodníků a prodejců biopotravin po celé České republice. Cílem kampaně, v rámci které proběhlo loni po celé České republice téměř 100 akcí a zúčastnilo se jich tisíce návštěvníků, je informovat co nejvíce lidí o principech a pravidlech ekologického zemědělství. Kampaň by měla přimět občany, aby biopotraviny ochutnali a na vlastní oči se přesvědčili, jak ekologičtí zemědělci hospodaří. Dnes jsou biopotraviny běžně dostupné ve více než třech tisících maloobchodních prodejen po celé České republice, vyzkoušet je tedy může opravdu každý.

Co se bude dít během Měsíce biopotravin?

Na webové stránce www.mesicbiopotravin.cz může každý zdarma vložit informace o své akci, týkající se biopotravin a ekologického zemědělství. Během září otevřou pro veřejnost své „brány“ desítky ekologických farem a uspořádají speciální akce, jako „dny otevřených dveří“, pikniky, ukázku práce se zvířaty nebo na poli při sklizni, ochutnávky, procházky naučnými stezkami uvnitř farmy a přednášky. Do akce se zapojí i výrobci a prodejci biopotravin formou ochutnávek, prezentací nových produktů a výhodných nabídek. Bioprodejny budou pro své zákazníky kromě ochutnávek organizovat výlety na ekofarmy a přednášky místních ekozemědělců. Budou organizovány regionální bio dožínky a bio jarmarky a mnoho dalších akcí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů