Pátek, 19. dubna 2024

Pohanka pro zdraví

Pohanka pro zdraví
BIO pohankové müsli je velice kvalitní a chutné. Stále častěji je však vyhledávají i zcela zdraví lidé.

Pod značkou "Zdravý život" uvedla česká výrobní společnost SEMIX PLUSO na trh výrobek BIO Pohankové müsli s amarantem, celozrnný bioprodukt, který je určený pro celou rodinu, díky přirozeně bezlepkovým surovinám je vhodný rovněž pro konzumenty z řad celiaků. Firma je schopna vyrábět cereálie z různých obilovin a zrnin, kdy výsledkem je celé zrno, v němž jsou zachovány důležité živiny, minerální látky a zejména obsah přírodní vlákniny. Pohanka je vynikající zdroj rutinu, který snižuje riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice a zlepšuje stav křečových žil. Amarant má vysokou výživovou hodnotu.

Společnost SEMIX PLUSO se zaměřila na spotřebitele se specifickými nároky na výživu a vytvořila jedinečné produkty, které jsou vhodné také pro celiaky (BIO Pohankové lupínky, BIO pohankové müsli s amarantem, Delikates müsli) a diabetiky (BIO Pšeničné vločky, BIO ovesné vločky křupavé, BIO Špaldové lupínky, BIO Pohankové lupínky, Diabetické müsli). Tyto produkty jsou samozřejmě určeny všem, kteří se chtějí stravovat zdravě, a těm spotřebitelům, kteří chtějí nemocem preventivně předcházet. Za Diabetické müsli získala společnost SEMIX PLUSO Zlatou Salimu na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima 2008.

Firemní strategie je založena na programu dlouhodobé ochrany životního prostředí, a to v různých rovinách podnikové činnosti, nejen prostřednictvím výroby zdravých celozrnných cereálií v BIO kvalitě, certifikací ISO 14001:2004 (ochrana životního prostředí na úrovni podniku), ale také aktivit, které jsou nad rámec činnosti společnosti.

Na ekologické louce firmy se používá osivo, které obsahuje 57 druhů kvetoucích rostlin a 10 druhů trav. Významný fakt pro životní prostředí je, že jde o unikátní ekosystém, ve kterém si příroda hospodaří se svými produkty sama, lidskou ruku a mechanizaci nahrazuje početná armáda makro a mikroorganismů, prvoků, žížal... Záměrem bylo rozšířit zastoupení už takřka neexistujících druhů rostlinstva, které již nejsou na našich českých loukách běžně k vidění, díky častému a nešetrnému zásahu člověka do přírody.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů