Čtvrtek, 25. dubna 2024

dm podporuje program Bio do škol

dm podporuje program Bio do škol

Maloobchodní řetězec dm podpoří v rámci své kampaně „V dm v souladu s přírodou, trvale udržitelné!“ zdravé stravování v českých školách a rozvoj ekologického zemědělství. V období od 28. 1. do 24. 2. 2009 daruje dm 1,- Kč z každého prodaného výrobku označeného závěsem „Koruna pro podporu zdraví dětí a české přírody“ na projekt „Biopotraviny do škol – Potraviny pro život“.

Na tomto projektu, kterým podpoří zdraví dětí a české přírody, spolupracuje dm s Nadací Partnerství, nejvýznamnější českou nadací podporující projekty udržitelného rozvoje. Koordinátorem programu „Biopotraviny do škol“ je agentura Green marketing.

„V řadě zemí, například ve Velká Británii, Itálii, Rakousku či Německu, se daří postupně nahrazovat nezdravá jídla ve školních jídelnách zdravějšími bio alternativami a zároveň vzdělávat děti o výhodách ekologického zemědělství. I v České republice již některé základní či mateřské školy připravují pro své děti svačiny a obědy z bioproduktů od místních biozemědělců“ říká Tomáš Václavík, koordinátor programu.

Nadace Partnerství vytvořila v rámci svého úspěšného programu Škola pro udržitelný život samostatný podprogram „Biopotraviny do škol“. Ze shromážděných prostředků budou moci čerpat školy na projekty zaměřené na vzdělávání dětí o zdravém stravování, udržitelném zemědělství a vztahu jídlo – zdraví člověka a planety Země. Příspěvek budou moci použít například na návštěvu ekologické farmy, vzdělávací semináře pro děti a rodiče, budování školních zahrad, uspořádání Bio dnů ve školách nebo vytvoření spolupráce s místními ekologickými zemědělci.

Cílem projektu „Biopotraviny do škol“ je zajistit rozvoj dlouhodobě udržitelné produkce potravin skrze ekologické zemědělství a biopotraviny a zdravější a udržitelnou výživu pro děti a mládež. Děti jsou nejdůležitějším prvkem, který rozhodne o tom, jak bude v budoucnu vypadat české zemědělství a česká krajina.

Více informací najdete na www.biodoskol.cz nebo na www.skolaprozivot.cz.

Další informace vám rádi poskytnou:

Tomáš Václavík, Green marketing

Tel.: 541 263 456, e-mail: tom@greenmarketing.cz 

Lukáš Kozděra, manager reklamy, dm drogerie markt s.r.o.
Tel.: 387 748 202 (111), e-mail: lukas.kozdera@dm-drogeriemarkt.cz

Michal Veselý, ředitel rozvoje, Nadace Partnerství

Tel: 515 903 136, e-mail: michal.vesely@nap.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů