Pátek, 19. dubna 2024

Albert Bio

Albert Bio

Během posledních měsíců jsme v našich prodejnách Albert a Hypernova zaznamenali výrazně větší zájem zákazníků o výrobky našich vlastních značek Albert Quality, Albert Bio či Albert Excellent. Stále více zákazníků také dbá na své zdraví, a proto stále více preferují biopotraviny.

V současné době nabízíme více než 160 položek biopotravin. Z toho ve vlastní řadě Albert Bio mají zákazníci na výběr ze 70 druhů zboží. V letošním roce plánujeme rozšířit vlastní řadu Albert Bio o další tři desítky produktů - například o další druhy jogurtů, sušenek, rýže, těstovin a čajů. S vývojem privátní biořady budeme pokračovat i v dalších letech.

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE

Spolupráce s dodavateli privátní značky Albert Bio vychází z národní legislativy (zákon 242 z roku 2000 o ekologickém zemědělství) a z legislativy Evropské unie. V současnosti spolupracujeme s 39 biododavateli.

Než se výrobek dostane do prodejny k zákazníkovi, trvá to zhruba půl roku. Výběrové řízení je zpravidla dvoukolové, po něm nastávají fáze testování výrobku, tvorby etikety a designu, tisku etiket, zavádění položek v distribučních centrech a podobně. Například více než 2 týdny zabere legislativní schválení etikety. Důležitou roli proto při vývoji nového produktu hraje i právní oddělení.

HODNOCENÍ VÝROBKŮ

Výrobky senzoricky hodnotíme interně i externě v akreditovaných laboratořích, kde také necháváme ověřit mikrobiologické a chemické vlastnosti produktů. Požadujeme u dodavatelů našich privátních značek GFSI certifikaci (BRC, IFS, DUTCH HACCP). U dodavatelů také provádíme audity zaměřené na funkčnost systému managementu kvality.

Samozřejmostí je certifikace u obou našich distribučních center v Klecanech a v Olomouci.

Hlavními kritérii při výběru produktů do vlastní řady pak jsou: kvalita, reference a zkušenosti, kvalita a historie dodávek, cena, kapacita výroby, další specifické požadavky.

Výběrová komise se zpravidla skládá z manažera příslušné kategorie produktů, manažera kvality, manažera privátních značek aj.

KOMUNIKACE

Výrobky řady Albert Bio podporujeme v zákaznickém časopise Albert magazín, v klasických letácích i speciálních katalozích a na internetu. V in-store komunikaci využíváme stoppery v zelené barvě, která je na obalech Albert Bio.

Zákazníkům prodejen Albert a Hypernova nabízíme v řadě Albert Bio i některé speciální a méně známé produkty, např. celozrnný kuskus, kukuřičnou polentu, zelenou čočku, jáhly, mungo či barevné fazole adzuki.

AUTOR: Petr Chadraba

je CR & communications manager prodejní sítě Albert/Hypernova

ZDROJ: REGAL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů