Pátek, 19. dubna 2024

Ocenění „Dobré vejce“ letos získala společnost Country Life

Ocenění „Dobré vejce“ letos získala společnost Country Life

Při včerejším udílení cen v Paříži byla za Českou republiku oceněna společnost Country Life. Ocenění „Good Egg – Dobré vejce“ vyhlašuje mezinárodní organizace na ochranu hospodářských zvířat Compassion In World Farming, se sídlem v Anglii. Toto ocenění mohou získat společnosti podporující nebo prodávající vejce z neklecových, tedy volných chovů nebo chovů na podestýlce.

 

V Evropě je v současné době chováno více než 300 milionů slepic, přičemž nejméně tři čtvrtiny jsou stále uvězněny v klecích. V České republice je přibližně 97 % slepic (z celkového počtu 5 milionů nosnic v zemědělském výrobním sektoru) chováno v klecích. Od roku 2012 bude platit zákaz používání stávajících klecí pro chov. Klece by měly být upraveny tak, aby umožnily zvířatům lepší život. Intenzivní klecový chov znamená, že na jednu slepici dnes připadá prostor menší než papír formátu A4. Obohacené klece po roce 2012 sice nabídnou zvířatům o něco větší prostor pro život a snášení vajec, stále však zůstanou klecí, ze které není úniku po celý jejich život.

 

Letošní ocenění si za Českou republiku odnesla společnost Country Life, která patří k největším a nejdéle působícím obchodníkům na českém trhu s bioprodukty. Prostřednictvím velkoobchodu a bioprodejen Country Life jsou prodávána vejce pouze z ekologických chovů.

 

Ekologické zemědělství je zárukou, že zvířata jsou chována v přirozených podmínkách, které odpovídají humánním a etickým zásadám. „Patříme ke společnostem podnikajícím korektně s ohledem na životní prostředí. Ocenění „Good Egg – Dobré vejce“ nám pomůže lépe komunikovat koncovým zákazníkům důležitost neklecových chovů,“ uvedl ředitel společnosti Country Life, pan Otakar Jiránek.

 

Kontaktní informace:

BcA. Anna Hejnová, marketing, Tel. 311 712 424, hejnova@countrylife.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů