Čtvrtek, 28. března 2024

Svoboda zvířat připravuje přednášku o ekologickém zemědělství

Svoboda zvířat připravuje přednášku o ekologickém zemědělství

Svoboda zvířat Plzeň se při realizaci projektu Eticky a ekologicky nakupovat a žít, který byl finančně podpořen Nadačním fondem Zelený poklad, zaměřuje na propagaci fenoménu odpovědného spotřebitelství. V rámci těchto aktivit připravila cyklus čtyř přednášek s besedou pro veřejnost.

"Ve středu 19. května proběhne od 18 hod v Divadélku JoNáš již třetí přednáška z tohoto cyklu. Tématem přednášky je ekologické zemědělství. Vstupné je zdarma," uvádí Klára Jirásková, vedoucí informačního centra Plzeň.

"Do tématu ekologického zemědělství uvede Mgr. Jan Valeška, vedoucí poradenského centra PRO-BIO LIGY zaměřeného na spotřebitelskou problematiku ekologického zemědělství a udržitelnou spotřebu. Ve své přednášce Ekologické zemědělství se zaměří na ekonomický, environmentální a sociální přínos ekologického zemědělství a na kvalitu jeho plodin a jejich zdravotní přínos. Zabývat se bude vývojem ekologického zemědělství - jeho historií a situací v ČR a Evropě. Osvětlí legislativu a kontrolní mechanismy spojené s problematikou ekologického zemědělství," doplňuje Jirásková.

"Cyklus přednášek doplňuje vydání informačního materiálu Průvodce odpovědného spotřebitele Plzní. Občané města v Průvodci naleznou seznam prodejen nabízejících výrobky ekologického zemědělství, ekologicky šetrné výrobky, produkty férového obchodu apod. a také přehled restaurací a jídelen zaměřených na stravování podle zásad zdravé výživy," upřesňuje Jirásková.

Průvodce je distribuován zdarma ve vybraných prodejnách, kde jsou prodávány výrobky ohleduplnější k životnímu prostředí, zvířatům i lidem. Zájemci si také mohou Průvodce vyžádat v plzeňském Informačním centru Svobody zvířat na Slovanech, Koterovské 84 v hodinách pro veřejnost, které jsou každou středu a čtvrtek od 14.00 do 18.00 hodin. Zde je také občanům nabízeno poradenství z oblasti odpovědného spotřebitelství, ochrany zvířat a dalších příbuzných oblastí.

Více informací najdete na www.svobodazvirat.cz.
Kontaktní osoba: Klára Jirásková, klara.jiraskova@svobodazvirat.cz, 775 265 480

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů