Čtvrtek, 28. března 2024

Podzimní FLORA OLOMOUC 2010

Haná přivítá návštěvníky na "Selském dvoře"

Podzimní  FLORA OLOMOUC 2010

Letošní špičkovou produkci pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2010. Tradičně poslední "zelená" výstava roku na olomouckém výstavišti Flora otevře své brány ve dnech 7. - 10. října.

V hlavní výstavní expozici, pro níž zvolili pořadatelé název "Selský dvůr", se pod záštitou Ovocnářské unie ČR a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Pestrobarevné a chutné výpěstky doplní přehlídka nejrůznějších odrůd tykví a nebudou chybět ani podzimní květiny, zejména chryzantémy. Expozici doplní exponáty floristické soutěže v aranžování květin pořádané Svazem květinářů a floristů - letos o nejhezčí aranžmá slavnostního stolu. Ovocné školkařské výpěstky, které jsou specifikem podzimní Flory a nejžádanějším artiklem na doprovodných prodejních trzích, najdou zájemci na venkovních plochách výstaviště.

floraLákavou bude rovněž velká společná expozice členů Českého zahrádkářského svazu, kteří představí nejrůznější krajové odrůdy ovoce, různé druhy zelenin, včelařské produkty, houby a určitě nezapomenou ani zahrádkářskou a mykologickou poradnu, moravská vína a burčák.

Výstavní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už patnáctá OLIMA, festival gastronomie a nápojů s nabídkou zdravých a kvalitních potravin. Doprovodné Dny moravských vín představí a nabídnou ochutnávky ze všech vinařských podoblastí Moravy a oblíbený Flora košt "open" soutěž o nejlepší ovocný destilát, do níž loni přihlásili pěstitelé a "paliči" z Moravy, Čech a Slovenska 276 vzorků tvrdých moků, což byl v historii soutěže zatím absolutní rekord, zase kvalitní ovocné pálenky.

floraNa zahrádkáře, chalupáře a kutily čekají prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb. Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit v zahrádkářském vinném sklípku, na festivalu dechové hudby "Muzikanti, hrajte!" anebo návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma.

Brány výstaviště budou v době výstavy otevřeny denně od 9 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

Vstupné: 100 Kč - plnoplátci, 80 Kč - důchodci, studenti, 40 Kč - děti 6 až 15 let, 210 Kč - rodinné vstupné, zdarma - děti do 6 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP-P.

Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy:
vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob je 15 korun

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů