Čtvrtek, 28. března 2024

Členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců představí regionální bioprodukty na veletrhu Biostyl

Členové PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců představí regionální bioprodukty na veletrhu Biostyl

Praha - Biopotraviny nyní hýbou světem, tedy alespoň tím českým. Do popředí zájmu se dostávají jak u spotřebitelů, tak obchodníků. Pro ty, co chtějí jíst bio, ale nechtějí se vzdát svých oblíbených pochoutek, je tady i biopizza. Dostupnost biopotravin, které pochází z ekofarem v nejbližším okolí zákazníků, dlouhodobě podporuje PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců. Šestice zástupců ekologických zemědělců a producentů biopotravin bude reprezentovat regionální bioprodukty na veletrhu Biostyl v Praze.

Návštěvníci veletrhu tak budou moci ochutnat zdravé oleje ze zdravé výživy z Bruntálu nebo ajurvédskou kávu od Slunečnice z Českých Budějovic. K zakousnutí bude kváskové biopečivo pražské provenience, které přichystaly Biopotraviny Vozembouch. Specialitou této plnosortimentní bioprodejny nabízející kromě výrobků zdravé výživy i maso, čerstvou zeleninu a ovoce, včetně bedýnek, je výborný kváskový chléb.

Rovněž pražský BioHome chce na veletrhu zaujmout. Má silné zbraně i pro zaneprázdněné lidi, kteří chtějí v dnešní uspěchané době žít a jíst bio. Nabízí totiž mraženou biopizzu a mražené biopolotovary.

"Účast na veletrhu Biostyl je jedním z kroků, který má vést ke zlepšení propojení ekologickcý zemědělec, producent a zákazník. Na veletrhu se představují svazové prodejny, které dokáží oslovit cílovou skupinu - tedy spotřebitele. Bioprodukty jsou České republice stále oblíbenější, což ekologičtí zemědělci s potěšením zaznamenávají. Těším se na návštěvníky veletrhu, máme totiž pro ně připraveno několik překvapení - budou moci například hlasovat o nové podobě loga našeho svazu a vyhrát například biokuchařku či vstupenku na bioakademii ," uvedla Kateřina Nesrstová. Stranou pozornosti stánku PRO-BIO ekologických zemědělců jistě nezůstane ani další zástupce slibně se rozvíjejícího bioodvětví. Firma Biocosmetica představí řadu přírodních certifikovaných kosmetických přípravků v kvalitě bio. Dámám nabízí třeba depilaci cukrovou pastou.

Veletrh na pražském výstavišti si tedy ve dnech 8. až 10. dubna nenechte ujít, a rozhodně se vydejte ke stánku PRO-BIO ekologických zemědělců. Otevírací doba veletrhu nesoucího titul family friendly je každý den od 10 do 18 hodin.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů