Pátek, 19. dubna 2024

Osmé slavnostní předávání certifikátů KLASA na Zemi živitelce

Osmé slavnostní předávání certifikátů KLASA na Zemi živitelce

V dnešní první den 38. ročníku největší tuzemské zemědělské výstavy Země živitelka proběhlo v Pivovarské zahradě výstaviště v Českých Budějovicích již osmé slavnostní předávání certifikátů KLASA nově oceněným výrobcům. Certifikáty předali osobně ministr zemědělství Ivan Fuksa a ředitel SZIF Oldřich Černoch, celkem 8 výrobcům, kteří je získali pro 16 potravinářských výrobků. Vzácným hostem slavnostního předávání byl i prezident České republiky Václav Klaus. Oceněnými výrobci jsou AGRO Jesenice u Prahy a.s., CARNEX spol. s r.o., Hanácká Kyselka s.r.o., HOLLANDIA Karlovy Vary, a.s., Masokombinát Plzeň s.r.o., METEOR KV s.r.o., The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o. a ZŘUD Masokombinát Písek CZ, a.s. K dnešnímu dni se tak rodina oceněných výrobků KLASA rozrostla na 1 345 výrobků od 228 výrobců.

Země živitelka, která dnes odstartovala na výstavišti v Českých Budějovicích, bezesporu ztělesňuje největší tuzemskou výstavu s mezinárodní účastí zaměřenou na obnovu a rozvoj venkova, rostlinnou a živočišnou výrobu, prezentaci zemědělské techniky, potravinářskou výrobu, lesní a vodní hospodářství, zahradnictví a pěstitelství a služby pro zemědělství. Již od roku 2003 uděluje ministr zemědělství kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům značku kvality KLASA a od roku 2004 tuto značku spravuje SZIF a každoročně jsou během prvního dne slavnostně předány certifikáty KLASA nově oceněným výrobcům a nejinak tomu je i letos. Certifikáty slavnostně převzalo 8 potravinářských firem pro celkem 16 výrobků. K držitelům certifikátů KLASA přibyli i tři noví výrobci, kteří ho získali poprvé - AGRO Jesenice u Prahy a.s., METEOR KV s.r.o. a The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o.

Kromě slavnostního předání certifikátů je značka KLASA zastoupena ve dvou expozicích - v pavilónu B4, kde se na 228 m2 představí 21 výrobců, v pavilónu T1 ve společném stánku SZIF/KLASA a v rámci road-show na venkovní ploše vedle pavilonu T1, kde se představí dalších 14 výrobců. Návštěvníci mají díky ochutnávkám možnost kvalitu oceněných výrobků nejen otestovat, ale za zvýhodněné ceny si je na místě také zakoupit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů