zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Zájem čínských strávníků o strnady obojkové může způsobit jejich vyhubení

16.06.2015
Obecné
Posedlost čínských strávníků po strnadech obojkových žene tohoto kdysi nejhojněji se vyskytujícího ptáka v Evropě a Asii na pokraj vyhubení. V letech 1980 až 2013 se počet strnadů obojkových snížil o 95 procent, uvedla nová studie zveřejněná v časopise Conservation Biology. Příčinou poklesu je nelegální lov těchto ptáků, kteří každoročně migrují přes jihovýchodní Asii do Číny.
Zdroj: Ekolist.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?
Další zprávy z internetu




Další články
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí