Úterý, 19. března 2024

Fórum EKOLOGIKUM přiveze do Brna šamanské rituály, stavění z hlíny i konopnou lékařku

Brno bude 6. července hostit první ekologické fórum. Setkají se zde podnikatelé bojující za trvale udržitelný rozvoj, zástupci neziskových organizací a lidé, kteří hledají ekologickou alternativu ke konzumnímu životu.

Fórum EKOLOGIKUM přiveze do Brna šamanské rituály, stavění z hlíny i konopnou lékařku

Na Fóru Ekologikum vystoupí například Petr Václavek - obchodník, filosof a iniciátor projektu Nové bohatství, hledačka alternativ a majitelka firmy s eko-produkty Tierra Verde - Nataša Foltánová, která propaguje myšlenku domácností bez chemie, nebo známá konopná doktorka Jana Budařová. Návštěvníci se mohou těšit také na Lucii Harnošovou, zakladatelku firky Brána k dětem, která vyznává principy kontaktního rodičovství, jehož principem je plné přijetí vlastního dítěte a respekt vůči jeho individuálním potřebám.

Na návštěvníky čekají přednášky zajímavých osobností a praktické workshopy ekologického a alternativního přístupu k životu.

Program Fóra Ekologikum se dotýká všech oblastí života, namátkou: zdravé potraviny, zero waste - odpady a jejich maximální využití, ekologický design a architektura, sdílení zdrojů či svoboda v podnikání. Na workshopech se návštěvníci například naučí jak využít hlínu ve stavebnictví, jak si vyrobit základní produkty pro domácnost (home-made.cz) nebo jak překonat nepřekonatelné a projít se po žhavém uhlí.

Fórum Ekologikum se uskuteční v sobotu 6. července 2013 v rámci pátého ročníku třídenního hudebního chill-out festivalu, který proběhne v termínu 5. - 7. července v prostoru Malé Austrálie u řeky Svratky (prostory kempu v Pisárkách, cyklistická vesnička TJ Favorit). Hudební program festivalu se pohybuje od ambientu a chill-outu přes reggae, až k world music. Zahrají zde DJs z Velké Británie, Německa, Rakouska nebo Ukrajiny, nejzajímavější set slibuje vystoupení švýcarského hudebníka Master Margherita či afghánského DJ Jusufa Rashidi. Vedle fóra vás čeká zdravé občerstvení, které zajišťuje bio-restaurace Rébio, čajovny, šamanské rituály, masáže, taneční workshopy, aktivity pro děti a bazar, do kterého se s už nepotřebnými věcmi mohou zapojit i návštěvníci festivalu. Atmosféru doplní vizuální vjemy z dekorovaných prostor festivalu, výstav výtvarníků či vystoupení performerů a ohnivá show.

Více informací o festivalu a programu Fóra Ekologikum najdete na webových stránkách www.chill-out.cz, aktuality můžete sledovat na www.facebook.com
Vstupenky jsou v předprodeji pouze v Brně (Indies,T.I.C. Brno, DPL, Chajovna, Brána k dětem) nebo můžete využít formuláře pro objednání vstupenek na stránkách festivalu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů