Pondělí, 20. května 2024

Česká geologická služba pořádá geologický den - pojďte si vyzkoušet práci geologa!

Česká geologická služba pořádá geologický den - pojďte si vyzkoušet práci geologa!

Přijďte si vyzkoušet, co obnáší práce geologa. Zažijte na vlastní kůži sběr vzorků, hledání zkamenělin, rýžování zlata, sestavení geologické mapy, zkoumání minerálů pod mikroskopem nebo vody v podzemí. Podívejte se jak se dělají speciální analýzy a k čemu geolog potřebuje dron, virtuální realitu a 3D modely. To vše a mnohé další zažijete na Geologickém dni České geologické služby.

Od roku 2019 pořádá Česká geologická služba geologický den pro veřejnost - akci pro malé i velké, kde se dozvíte mnohé o geologii ve vědě i v praxi a nahlédnete pod pokličku práce geologa.

Bohatý program pro malé i velké proběhne v pátek 21. června od 14 do 18 hod a v sobotu 22. června od 9 do 18 hod v areálu České geologické služby na pražském Klárově v historické budově bývalého Klárova ústavu. V rámci akce bude zpřístupněna také kaple sv. Rafaela.

Upozorňujeme, že akce se koná zejména ve venkovních prostorách, proto doporučujeme v případě deštivého počasí deštníky či pláštěnky s sebou. Vstup na akci je zdarma.

Více informací o akci naleznete na webových stránkách akce.

Připojené soubory

Související odkazy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů