Pátek, 19. dubna 2024

Součástí Barum Rallye bude jízda pravidelnosti elektromobilů

Součástí Barum Rallye bude jízda pravidelnosti elektromobilů

Součástí letošní Barum Rallye Zlín bude premiérově také jízda pravidelnosti vozidel s elektrickým a hybridním pohonem. Posádky při soutěži Green Rallye absolvují trasu některých klasických rychlostních zkoušek (RZ) doplněnou o speciální úkoly. Připraveny jsou i přehlídky vozidel pro diváky. Novinářům to dnes řekl ředitel Barum rallye Miloslav Regner.

Posádky elektromobilů vyrazí na trať v sobotu 26. a v neděli 27. srpna. První den pojedou ze Zlína do Slušovic, kde budou jednotlivé vozy zájemcům k dispozici k prohlédnutí. V neděli se po trase RZ Březůvky a Biskupice přesunou do Luhačovic.

"Auta budou vystavena v samotném centru města u kašny poblíž Jurkovičova domu. Potom se vrátí do Zlína, přijedou před hlavním startovním polem Barum Rallye na náměstí Míru," sdělil Regner.

Jízda pravidelnosti je podle organizátorů Green Rally určena výhradně posádkám a vozidlům, která mají platnou registraci pro provoz na veřejných komunikacích. "Pro diváky je to jedinečná příležitost vidět v akci techniku, s níž se jako běžní uživatelé budou v blízké budoucnosti setkávat stále častěji," uvedl ředitel Green Rallye Jan Regner.

Green Rallye slavnostně odstartuje 26. srpna v 18:00 před budovou zlínského magistrátu na náměstí Míru. Na stejném místě bude o den později v 15:20 naplánován její cíl.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů