Pátek, 29. března 2024

Pražané mohou vyhazovat kov a plechovky do 74 šedivých kontejnerů

Pražané mohou vyhazovat kov a plechovky do 74 šedivých kontejnerů

Pražané budou moci do kontejnerů na tříděný odpad nově vyhazovat také kov. Pražské služby (PS) rozmístily po městě kontejnery, které jsou určeny na plechovky od pití a nově také na kov. Kontejnery mají šedivou barvu. ČTK to sdělil mluvčí PS Radim Mana. Nyní lze třídit plasty, papír, kartóny od pití, sklo nebo bioodpad.

"Na začátku července byl pilotní projekt na sběr nápojových plechovek prodloužen a obměněn. Nyní lze do kontejnerů vyhazovat i jiné kovové obaly než jen nápojové plechovky," uvedl Mana.

Původní zkušební provoz na sběr plechovek začal v květnu 2013 a vysbíralo 2065 kilogramům plechovek. "Do šedivých kontejnerů nyní mohou obyvatelé Prahy vyhazovat například konzervy, víčka, kovové tuby, uzávěry nebo konzervy od žrádla pro zvířata," vyjmenoval Mana.

Celkem je v Praze nyní umístěno v Praze 1, Praze 4, Praze 17, Klánovicích, Hostivaři, Horních a Dolních Měcholupech, Dubči, Štěrboholech, Kolovratech a Kunraticích 74 kontejnerů o objemu 240 litrů. Vyváženy budou minimálně jednou měsíčně.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů