Středa, 24. dubna 2024

Rekreace na brněnské přehradě bude komfortnější

Rekreace na brněnské přehradě bude komfortnější

Po vyčištění brněnské přehrady Povodím Moravy připravuje město Brno další zvelebení rekreačního prostoru kolem přehradní nádrže. Uvedl to mluvčí Brna Pavel Žára.

Projekt "Zvýšení atraktivity Brněnské přehrady" zahrnuje novostavbu hygienického zázemí v lokalitách Sokolské koupaliště a Rakovecká zátoka, vybudování nových a modernizace stávajících rekreačních prvků (hřišť, rekreačních a herních prvků) a provedení sadových úprav v lokalitách Sokolské koupaliště, Rakovecká zátoka, Kozí horka a Rokle na březích Brněnské přehrady. Účelem stavby je zvýšení hygienického standardu a zvýšení atraktivity vodní nádrže pro veřejnou rekreaci.

Zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku schválila rada města ve středu 16. července 2014. Předpoklad investice je cca 15 mil. Kč s dobou realizace osm měsíců od předání staveniště.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů