Pátek, 29. března 2024

Veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování pro další 4 látky

Veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování pro další 4 látky

ECHA vyzývá zainteresované strany k veřejné konzultaci k návrhům harmonizované klasifikace a označování v termínech do 8. srpna a 22. srpna 2014 (zveřejněno ECHA 9. 7. 2014).

ECHA zveřejnila výzvu k veřejné konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a označování, s termínem do 22. srpna 2014, pro 3 pesticidy:

  • Fenpyrazamine (ISO); CAS 473798-59-3. Jedná se o fungicid. Rakousko navrhuje přísnější klasifikaci než je současná harmonizovaná klasifikace z hlediska nebezpečnosti pro vodní prostředí.
  • carbetamide (ISO); CAS 16118-49-3. Tento herbicid nemá harmonizovanou klasifikaci. Francie navrhuje klasifikovat látku jako nebezpečnou pro zdraví a pro životní prostředí.
  • Spiroxamine (ISO); CAS 118134-30-8. Látka je fungicid a Německo navrhuje změny a dodatky k současné harmonizované klasifikaci z hlediska nebezpečnosti pro zdraví a životní prostředí.

Pokračuje také veřejná konzultace k návrhu harmonizované klasifikace a označování, s termínem do 8. srpna 2014, pro látku:

  • Linalool; CAS 78-70-6 [1] 126-90-9 [2] 126-91-0 [3]. Vůně linalool se používá v různých typech spotřebního zboží, jako jsou lepidla, parfémy, barvy a kosmetika. Tato látka byla registrována v roce 2010 a nemá harmonizovanou klasifikaci v příloze VI nařízení CLP. Švédsko navrhuje linalool klasifikovat jako látku senzibilizující kůži.

Komentáře mohou zainteresované subjekty předkládat v anglickém jazyce formou elektronického formuláře v tabulce na internetových stránkách ECHA, kde jsou k jednotlivým látkám uvedeny další podrobné informace.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů