Pátek, 29. března 2024

Ekompilace s Vypsanou fiXou podpořila třídění odpadu

Ekompilace s Vypsanou fiXou podpořila třídění odpadu

Na přelomu srpna a září 2014 oslovil třetí ročník turné Ekompilace hudební fanoušky chvályhodnou myšlenkou podpory třídění odpadu a recyklace skrze hudební koncerty.
Ekompilace je projekt neziskové společnosti EKO-KOM podporující třídění odpadu a recyklaci. Formou CD osmi kapel a hudebními koncerty se daří oslovit širší část veřejnosti než klasickou osvětovou kampaní.

Ekompilace se letos představila v šesti městech České republiky. První dva koncerty v Uherském Hradišti a Mariánských lázní poznamenalo špatné počasí, ale i tak se pár stovek hudebních fanoušků těšilo z vystoupení hlavního hosta Vypsané fiXy a čtyř skupin.
V dalších městech už bylo počasí takřka ideální a tak v Poděbradech, Strakonicích, Vysokém Mýtě a České Lípě si vždy více než tisícovka návštěvníků mohla večer užívat nejen 20 let vystupující matadory z Vypsané fiXy, ale také vybrané neokoukané kapely, které hrály už během odpoledne. Projekt Ekompilace totiž vedle hlavního záměru podpory třídění odpadu podporuje také nadějné, zatím méně známé kapely. Letos byly do projektu vybrány skupiny Bags, Cookies, The Spankers, Natřije, Interpret Neznámý, Bára Zemanová&band, Disconnection a Exil 51. Těmto kapelám bylo v rámci Ekompilace umožněno natočit v profesionálních podmínkách studia Franz Kavkaz dvě autorské skladby na nové CD Ekompilace, které pokřtily na stejném pódiu s Vypsanou fiXou.

,,Jsme moc rádi, že se daří pomocí hudby propagovat dobrou myšlenku k podpoře třídění odpadu a recyklace. Díky tomu si můžeme dovolit ukázat zatím méně známé kapely a tím je trochu posunout v jejich snažení dotáhnout to tam, kde je například náš letošní host Ekompilace 2014 Vypsaná fiXa. Ta se totiž ukázala i po 20 letech hraní jako skvěle fungující mašina na zábavu." říká za organizátory Mirek Ruml.

Křtů Ekompilace se účastnil v roli moderátora Vojta Lavička (Gypsy Spirit), který si dokonce zahrál společně jednu písničku s Vypsanou fiXou na posledním křtu v České Lípě. S premiérovou show se na Ekompilaci představila také už známá parta bubeníků na barevné popelnice Recyklas.
Všem, kteří byli na koncertech Ekompilace, patří velké díky vyjádřené od organizátorů novým vydáním CD Ekompilace, které se dávalo na akcích zdarma. Svou návštěvou Ekompilace totiž každý přispěl k podpoře třídění odpadu. Fotky z akcí najdete na FB profilu Ekompilace.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů