Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Již tuto středu dopluje do přístavu ve městě Kędzierzyn-Koźle nákladní loď ze Štětína, aby ukázala možnosti říční přepravy na Oderské vodní cesty a propagovala rozvoj a prodloužení Oderské vodní cesty, také směrem do ČR (Ostrava).

Německá účast na MSV v Brně je již tradičně vysoká. Na stánku ministerstva BMBF v pavilonu B představují německé instituce své expertizy a služby v oblastech strojírenství, výrobní technika, tribologie, hydraulika a pneumatika, materiály a nanotechnologie, plazmová technologie, mikrosystémová technika, mikro- a optoelektronika či technika pro oblast životního prostředí a energie.

Předseda Evropské komise José Manuel Barroso zítra v New Yorku podepíše společné prohlášení, které by mělo posílit energetickou spolupráci mezi EU a pěti africkými zeměmi - Kapverdami, Pobřežím slonoviny, Libérií, Togem a Rwandou. Dohody s jednotlivými zeměmi budou zaměřeny na větší přístup ke zdrojům udržitelné energie, a to zejména ve venkovských oblastech, kde jsou tyto potřeby největší. Celkově EU vyčlení na období 2014 - 2020 více než 3,3 miliardy eur na projekty spočívající v podpoře udržitelné energie, z nichž 2 miliardy by měly směřovat do Afriky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů