Čtvrtek, 25. dubna 2024

Podzim začíná, svoz bioodpadu pokračuje

Podzim začíná, svoz bioodpadu pokračuje

Službu sběru a svozu bioodpadu prostřednictvím kompostejnerů společnosti Pražské služby si mohou obyvatelé Prahy objednat nejen celoročně, ale také sezóně. S nadcházejícím podzimem tuto možnost využívá řada obyvatel metropole.

,,Služba celoročního svozu bioodpadu je určena všem Pražanům, jak lidem v bytech, kteří mohou třídit bioodpad celoročně, tak i majitelům zahrad, kteří si zvykli na komfort této služby", říká Radim Mana, tiskový mluvčí Pražských služeb.

Výhodou pro Pražany je, že si službu celoročního sběru a svozu bioodpadu mohou objednat (stejně jako sezónní svoz) kdykoli během roku a cena jim bude stanovena pouze podle počtu objednaných měsíců do konce kalendářního roku.

Do kompostejnerů lze vyhazovat například listí, trávu, plevel, zbytky rostlin, hobliny, spadané ovoce, zbytky ovoce a zeleniny, čajové sáčky či kávovou sedlinu. Naopak odpady jako zbytky jídla, jedlé oleje, kosti, maso, uhynulá zvířata, znečištěné piliny či hobliny do kompostejnerů nepatří," připomíná Mana.

Sezónní svoz bioodpadu

od 1. 4. do 30. 11. daného roku

Cena za odvoz a další zpracování bioodpadu za celé vegetační období (8 měsíců)

Velikost nádoby

Cena bez DPH

Cena vč. DPH

120 litrů

495,-Kč

600,-Kč

240 litrů

793,-Kč

960,-Kč

Celoroční svoz bioodpadu

Cena zahrnuje pronájem nádoby a svoz bioodpadu 1 x za 14 dní za celý kalendářní rok.

Velikost nádoby

Cena bez DPH

Cena vč. DPH

120 litrů

743,-Kč

900,-Kč

240 litrů

1190,-Kč

1440,-Kč

Službu sběru a svozu bioodpadu si zájemci mohou objednat jednak elektronicky na www.psas.cz/bio, také na nejbližším zákaznickém centru společnosti Pražské služby, a.s., jejichž seznam najdete na www. psas.cz nebo telefonicky na call centru společnosti: 284 091 888.

O separaci bioodpadu mají Pražané rok do roku stále větší zájem. K dnešnímu datu evidujeme více než 8 700 Pražanů, kteří využívají tuto službu a tím přispívají k ochraně životního prostředí v Praze.

V nadcházející době bude aktuálním tématem i klíněnka jírovcová. Jednou z možností, jak odstranit listy napadané tímto škůdcem je využití zpoplatněného servisu Pražských služeb. Výhodou je, že si naplněné pytle listím s klíněnkou Pražské služby odvezou. Cena za jeden pytel včetně odvozu je 24 Kč bez DPH.

V případě zájmu se obracejte na kontaktní osobu za Pražské služby, Michala Štěpána, tel.: 284 091 404, 731 680 802, e-mail: michal.stepan@psas.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů