Čtvrtek, 28. března 2024

Startují první Ozvěny Ekofilmu - přehlídku pořádá KC Průhon v Praze

Startují první Ozvěny Ekofilmu - přehlídku pořádá KC Průhon v Praze

Jubilejní 40. ročník MFF EKOFILM skončil před několika týdny, ale již zítra začínají jeho první Ozvěny, díky kterým budou moci diváci v různých koutech České republiky shlédnout vítězné filmy letošního ročníku.

40. Ekofilm, který proběhl v Ostravě, Karviné a Českém Těšíně, se nesl ve znamení vody. Ta byla jeho ústředním tématem, tedy námětem pro mnoho soutěžících snímků. Voda jako živel je pro diváky velmi atraktivní, je všude kolem nás, všichni ji potřebují a její nedostatek nebo zhoršená kvalita trápí značnou část obyvatel naší planety. Na letošní festival se přihlásilo rekordních 222 filmů, tedy o sto víc než o rok předtím. 54 filmů pak soutěžilo o hlavní ceny - plastiky andělů. Přihlášené snímky pocházely z 34 zemí na 5 kontinentech.

První Ozvěny se konají v Praze, v Kulturním centru Průhon. Třídenní minifestival představí všech 11 vítězných snímků letošního Ekofilmu, včetně vítězného filmu, který získal cenu ministra životního prostředí R. Brabce, Stopy války od německého režiséra Maxe Moncha.

Hlavními tématy Ozvěn Ekofilmu bude především tzv. odpovědná spotřeba a diváci budou seznámeni s tipy, jak žít šetrněji ve vztahu k životnímu prostředí. Program Ozvěn Ekofilmu bude doplněn zábavně vzdělávacími aktivitami, do kterých se mohou zapojit jak děti, tak dospělí.

Přehlídku Ozvěny Ekofilmu v Kulturním centru Průhon zahájí náměstek ministra životního prostředí Vladimír F. Mana. ,,Filmový festival Ekofilm je dobrá značka, a to nejen proto, že se dokázal udržet 40 let, ale přitahuje mladou generaci, což je pro tento festival důležité. Naše ministerstvo je rádo, že může vedle festivalu samotného podporovat i další akce s ním spojené, jako jsou právě dnes začínající Ozvěny. Přeji divákům, aby jim přehlídka dala nejen nové poznatky o životním prostředí, ekologii či životním stylu, ale i netradiční filmové zážitky," prozrazuje náměstek Mana.

Program přehlídky filmů Ozvěny Ekofilmu najdete na internetové adrese: http://www.pruhon.cz/kalendar/zobrazit/od/2014-10-23/do/2014-10-23.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů