Úterý, 23. dubna 2024

Informace pro žadatele o platby v OPŽP z řad měst a obcí u projektů se spolufinancováním z Fondu

Informace pro žadatele o platby v OPŽP z řad měst a obcí u projektů se spolufinancováním z Fondu

S ohledem na proběhlé volby do obecních zastupitelstev a s tím spojené problémy s ustavujícími zastupitelstvy měst a obcí upravil Fond možnost podání žádosti o platbu u nových projektů tak, aby bylo možné ji podat a proplatit ještě v tomto roce.

Žádost o platbu (ŽoP) můžete podat ihned po vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace (RoPD) a po její kontrole vám bude proplacena podpora z ERDF/FS. Podpora z prostředků Fondu, jejíž vyplacení je podmíněno schválením smlouvy o poskytnutí podpory (Smlouva) zastupitelstvem obce, bude vyplacena až po doručení podepsané Smlouvy zpět Fondu.

Pokud nebudete moci doručit podepsanou Smlouvu spolu se ŽoP, je možné doručit Smlouvu Fondu nejpozději do 12. 12. 2014 do 14,00 hodin. V tomto případě však požadujeme, abyste poslali příslušnému právníkovi akce prohlášení statutárního zástupce, ve kterém bude uvedeno, že podepsaná Smlouva bude doručena fondu nejpozději 12. 12. 2014 do 14 hodin. Pokud nebude Fondu takovéto prohlášení předloženo, nebo bude Smlouva doručena později, bude proplacen pouze podíl ERDF/FS dle RoPD a podpora z Fondu bude uvolněna v závislosti na termínu doručení Smlouvy.

Možnost podat ŽoP se týká i modifikovaných ex ante plateb

Pokud budete podávat modifikovanou ex ante žádost o platbu, požadujeme doložit bankovním výpisem zaslaným finančnímu manažerovi plnou úhradu faktur zahrnutých do ŽoP nejpozději do 16. 12. 2014, a to i v případě, že nebudete mít k dispozici platbu z Fondu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů