Čtvrtek, 18. dubna 2024

Německo prý chce rozšířit síť nabíjecích stanic pro elektromobily

Německo prý chce rozšířit síť nabíjecích stanic pro elektromobily

Německo plánuje rozšířit síť nabíjecích stanic pro elektromobily, aby tak pomohlo podpořit nevýraznou poptávku po těchto typech vozů. Uvádí se to v dokumentu spolkového ministerstva dopravy, který měla k dispozici agentura Reuters.

Vláda kancléřky Angely Merkelové chce do konce desetiletí dostat na německé silnice milion vozidel poháněných elektrickými bateriemi. Kvůli vysokým pořizovacím nákladům při omezeném dojezdu a nedostatečné infrastruktuře ale prodej elektrických vozů v největší evropské ekonomice vázne, ukazují vládní data.

V Německu se v současnosti nachází jenom stovka rychlonabíjecích míst pro elektrické vozy, kde je možné nabít baterie do jedné hodiny. Dalších zhruba 4800 nabíjecích stanic je na střídavý proud, ukazují data ministerstva dopravy.

Podle dokumentu citovaného agenturou Reuters hodlá společnost Tank & Rast, která provozuje motoresty a odpočívadla na německých dálnicích, zřídit do roku 2017 na zhruba 400 svých míst rychlonabíjecí stanice a parkovací místa. Vláda v Berlíně prý pomůže s financováním souvisejících stavebních projektů a instalací kabelů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů