Pátek, 29. března 2024

Co dělají s černými skládkami v Táboře?

Co dělají s černými skládkami v Táboře?

Problematikou černých skládek se zabývá odbor životního prostředí města Tábor každoročně. Na odboru je vedena průběžná evidence vznikajících černých skládek na území města a zároveň jsou činěny kroky k jejich následnému odstraňování. Úklid nepovolených deponií odpadů provádějí pro město na základě průběžných objednávek pracovníci Technických služeb Tábor s.r.o. Město vynakládá nemalé finanční prostředky na zajištění úklidu na veřejných prostranstvích.

fotofoto

Pak se také setkáváme se zakládáním černých skládek ve volné přírodě - hodí se starý lom, lesní cesta a různé terénní deprese. Tady je však zodpovědný každý majitel za stav svého pozemku. Na jedné straně si mnohý z nás ,,uleví" tím, že odloží svůj odpad na místo, které je k tomu účelu nevhodné a ,,ušetří" si svoje náklady na likvidaci vzniklého odpadu, na straně druhé však přidělá nemálo starostí vlastníkovi takového ,,postiženého" pozemku.

foto

fotofotoMěstu pomáhají udržovat čistotu v okolí řeky Lužnice, Jordánu a letiště Všechov i některé dobrovolné organizace a spolky. Na místě je třeba vyzdvihnout spolupráci s 5. ZO ČSOP, 21/12 ZO ČSOP Sezimovo Ústí, ČSOP - Medvíďata, mysliveckým sdružením Dubina Klokoty. Brigády na úklid v okolí Lužnice, zejména po povodních organizovali členové Tábor 2002. Všem patří poděkování za spolupráci.

ZDROJ: www.taborcz.eu, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů