Pátek, 29. března 2024

Dotazníkové šetření pro nastavení podpůrných aktivit v ČR v rámci REACH

Dotazníkové šetření pro nastavení podpůrných aktivit v ČR v rámci REACH

Dotazníkové šetření MPO a SCHP ČR

Upozorňujeme všechny dotčené, že se blíží konečný termín pro registraci zavedených chemických látek vyráběných nebo dovážených v množství 1--100 tun za rok.

Ačkoliv je tento konečný termín zdánlivě daleko (je k 31. 5. 2018 a vztahuje se na chemické látky předběžně registrované), je třeba začít s přípravou již nyní, jelikož registrační proces chemických látek podle nařízení REACH je časově, technicky i finančně velmi náročný. Povinnost je stanovena nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek, o zřízení Evropské agentury pro chemické látky (ECHA) /"nařízení REACH"/. Poslední registrační termín se bude týkat především malých a střední podniků, vč. mikropodniků, vyrábějících nebo dovážejících zavedené chemické látky v daném objemu za rok.

Ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo ve spolupráci se Svazem chemického průmyslu ČR krátký dotazník k lepší identifikaci problémových oblastí při registraci chemických látek a pro nastavení podpůrných aktivit v ČR. Pokud tedy patříte mezi dotčené firmy, vyplněním dotazníku pomůžete i sobě.

Velmi uvítáme, zejména od mikro, malých a středních podniků vyplnění tohoto krátkého dotazníku, který naleznete přímo na adrese https://www.surveymonkey.com/s/pruzkum--mpo--reach (a to do konce ledna 2015). O výsledcích budete na těchto stránkách informováni.

Poznámka: připravili jsme i krátkou úvodní informaci k dotazníku a dotazník pro možnost přípravy přikládáme ve formátu pdf. Pro případ, že by vám vyplnění on--line dotazníku nevyhovovalo, je možné dotazník vytisknout, vyplnit a zaslat písemně či elektronicky (naskenovaný) na kontaktní osoby níže.

Děkujeme předem všem za vyplnění dotazníku.

Odborné dotazy: Ing. Blanka Ksandrová, ksandrova@mpo.cz, tel: 224 853 285

Technické dotazy a případný příjem dotazníku: Ing. Jiří Burel, burel@mpo.cz, tel: 224 853 122

Přílohy ke stažení

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů