Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Projekt společnosti ŠKODA AUTO "Za každý prodaný vůz značky ŠKODA v České republice jeden zasazený strom" má za sebou další úspěšnou sezónu - v roce 2014 bylo ve vybraných regionech České republiky vysazeno 60.042 nových stromů, což odpovídá počtu vozů značky ŠKODA prodaných v roce 2013 na tuzemském trhu. Za osm let trvání projektu zapustilo kořeny do české země téměř půl milionu stromů.
Zdroj ze státního plynového výboru v úterý řekl, že Egypt zahájí tender na výstavbu druhého terminálu na dovoz zkapalněného zemního plynu v nadcházejících týdnech.Ilustrační obrázek

Rakousko v letošním roce omezí kvůli ekologii a hluku rychlost na některých svých dálničních tazích.
Rychlost klesne ze 130 kilometrů za hodinu na 100 km/h, případně až na 80 km za hodinu. "Celé omezení rychlosti budou aktivně kontrolovat tamní policejní hlídky a je stanoveno kvůli ekologii a hluku na roční zkušební období," uvádí Ústřední autoklub (ÚAMK).

Ekologické plakety ve Vídni
Rakušané rovněž zavedli systém ekologických plaket pro vjezd užitkových vozidel do některých měst, podobně jako v Německu. Opatření platí ve všech městech Dolního Rakouska a ve Vídni. Ekologické plakety se zatím prodávají jen v některých pobočkách rakouského autoklubu a jsou odstupňované v pěti kategoriích.

Egypt minulý měsíc uzavřel dlouho opožděnou dohodu s norskou Hoegh LNG na první státní plovoucí skladovací a znovuzplynovací jednotku, která Egyptu umožní dovážet zkapalněný zemní plyn.

Co dnes projedná vláda:

1535/14 Informace ministra životního prostředí o plnění opatření k odstranění nedostatků uvedených v Kontrolním závěru Nejvyššího kontrolního úřadu z kontrolní akce č. 13/07 ,,Majetek a peněžní prostředky státu, se kterými je příslušné hospodařit Ministerstvo životního prostředí".

1566/14 Změna zadavatele veřejných zakázek podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na odstranění staré ekologické zátěže skládky odpadů státního podniku DIAMO v Ostravě způsobené činností bývalého státního podniku OSTRAMO

1531/14 Odůvodnění veřejné zakázky společně s odůvodněním stanovení předpokládané hodnoty veřejné zakázky a ustanovení hodnotící komise k významné veřejné zakázce s předpokládanou hodnotou nad 300 mil. Kč, s názvem ,,Sanace lokality Skatulův Hliník", zadávané v rámci plnění uzavřené ekologické smlouvy č. 0167/97/01 ze dne 13.2.1997, s nabyvatelem ArcelorMittal Frýdek - Místek a.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů