Pátek, 29. března 2024

ECHA zpřístupnila nabídku přímé konzultace pro malé a střední podniky k problematice předkládání žádostí o povolení používat SVHC látky

ECHA zpřístupnila nabídku přímé konzultace pro malé a střední podniky k problematice předkládání žádostí o povolení používat SVHC látky

ECHA nabízí v termínu 25. února 2015 od 10-12 hod. (středoevropského času) přímé on-line konzultace k problematice předkládání žádostí o povolení používat látku vzbuzující mimořádné obavy v národním jazyce tazatele (publikováno 29. 1. 2015).

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) bude k dispozici on--line dne 25. února 2015 od 10:00 do 12:00 středoevropského času a bude poskytovat podporu v národním jazyce tazatelů.

Co je nutné proto udělat:

  • rezervovat si osobní čas pro telefonický rozhovor on--line a
  • sdělit svou otázku ECHA předem.

V dohodnutou dobu pak ECHA tazatelovi zavolá.

Jak si rezervovat časový interval pro telefonický rozhovor je uvedeno na webových stránkách ECHA:

  1. Rezervace lze provádět v době od 2. do 18. února 2015 na adrese echa.ajas.fi.
  2. Je nutné si vytvořit uživatelský účet: Kliknout na "Create log--in credentials" (Vytvořit přihlašovací údaje).
  3. Vybrat si jazyk z rozbalovacího seznamu pod nadpisem "Topic area" (Tematická oblast). Zobrazí se všechny volné časové intervaly pro konkrétní jazyk.
  4. Zvolit čas, kliknout na jméno odborníka a otevřít si formulář žádosti. Uživatelské údaje tazatele budou vyplněny předem. Zadat svůj dotaz v části "Comments/Questions" (Připomínky/dotazy), akceptovat právní upozornění (zaškrtávací pole) a kliknout na "Book time" (Rezervovat čas). E--mailem obdrží tazatel automatické oznámení, že jeho žádost byla odeslána a čeká na potvrzení ze strany agentury ECHA.
  5. Následně obdrží tazatel e--mailem potvrzení.

Z technických důvodů je rezervační nástroj k dispozici pouze v angličtině. Pro usnadnění však níže lze nalézt znění právního prohlášení o vyloučení odpovědnosti a záruk v národním jazyce tazatele:

ECHA upozorňuje, že dle svých možností poskytne co nejlepší rady, a to na základě informací, které jí tazatel předá. Odpovědnost za dodržení povinností podle nařízení REACH a CLP je nadále pouze na tazatelích, tj. podnikatelech. Agentura ECHA není odpovědná za způsob, jakým budou využity informace získané při této akci.

Osobní údaje poskytnuté prostřednictvím rezervačního nástroje budou použity ECHA pouze pro účely zajištění relace "Zeptejte se agentury ECHA". Agentura ECHA zpracovává veškeré osobní údaje v souladu s nařízením (ES) č. 45/2001 o ochraně osobních údajů. Podle uvedeného nařízení má každý právo na přístup k poskytnutým osobním údajům nebo právo na jejich opravu. K uplatnění tohoto práva prosím podejte žádost k informační službě agentury ECHA.

Další informace:

http://echa.europa.eu/...authorisation--applicatio--1

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů