Čtvrtek, 18. dubna 2024

Do akce Ukliďme Česko se zapojí i ministr Richard Brabec...

Přípravy druhého ročníku celorepublikové úklidové akce Ukliďme Česko 2015 jsou v plném proudu...

Do akce Ukliďme Česko se zapojí i ministr Richard Brabec...

Do jejího uskutečnění v sobotu 18. 4. 2015 zbývají dva měsíce a na webových stránkách projektu postupně přibývají zaregistrovaní organizátoři místních úklidů a dobrovolníci, kteří se třetí dubnovou sobotu společně vydají do boje proti černým skládkám a odpadu ve svém okolí.

V minulém týdnu mezi ně přibyl i ministr životního prostředí Richard Brabec, když organizátorům akce na osobní schůzce potvrdil svou účast. Loňského ročníku se ministr nezúčastnil z důvodu povinností na Vládě, ale letos slíbil, že pokud jeho účast nepřekazí závažná komplikace, ,,stoprocentně se zúčastní".

Podle ministra Brabce představují černé skládky ,,velký problém" a projekt Ukliďme Česko považuje za ,,skvělou cestu, jak pomoci životnímu prostředí v České republice". Také proto se MŽP opět rozhodlo udělit akci záštitu. Celý tříminutový rozhovor s ministrem Brabcem si můžete poslechnout zde.

Na důkaz toho, že to s úklidem myslí vážně, převzal ministr Brabec od organizátorů pracovní rukavice, jaké organizátoři poskytnou každému z účastníků úklidových akcí. Kromě rukavic budou pro dobrovolné ,,uklízeče" zajištěny i pevné (dokonce recyklované) pytle na sběr odpadu, malý dárek od Ecobatu a metodická podpora po dobu přípravy akce i při jejím průběhu.

Druhý ročník celorepublikové úklidové akce Ukliďme Česko 2015 proběhne v sobotu 18. 4. 2015 a všichni, kdo by se do projektu rádi zapojili, se mohou již nyní registrovat na webových stránkách http://www.UklidmeCesko.cz.

Tak neváhejte a připojte se. Bez Vás Česko neuklidíme!

Další materiály:

FCB stránka akce, kde najdete aktuální informace, videa, fotografie...
https://www.facebook.com/UklidmeCesko?ref=hl

Kontakt pro více informací:

Ing. Radek Janoušek
Tel.: +420 777 176 675
E-mail: info@uklidmecesko.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů