Pátek, 26. dubna 2024

PODPORA TEN-T

PODPORA TEN-T

Podpora prvnímu plavidlu (na sypký náklad) na LNG v Německu - Program TEN-T bude spolufinancovat více než 1,5 miliony eur konstrukci tohoto člunu poháněného zkapalněným zemním plynem (LNG). Ekologicky a ekonomicky zajímavé palivo má pomoci snížit znečišťování ovzduší.

Násypné čluny, přepravující písek bagrovaný v přístavech, nejčastěji používají konvenční palivo s většími emisemi, než připouštějí evropské předpisy pro budoucí námořní služby. Projekt je zaměřen na plavidlo používané v přístavech Bremerhaven a Brémy.

Projekt se týká technického designu nového člunu, zaručující získání povolení k provozu na vnitrozemských vodních cestách v oblastech přístavů a také na konstrukci a testování člunu ve skutečných podmínkách.

Očekává se, že akce bude mít násobný efekt s ohledem na vysokou poptávku po bagrování v písčitém Severním moři a vnitrozemských přístavech. Používání lodí na LNG by přispělo k omezení dopadu dopravy na životní prostředí. Dále závěry z projektu a jeho řešení budou moci být použity pro všechny typy lodí vnitrozemské plavby. Projekt má být dokončen letos v prosinci.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů