Čtvrtek, 25. dubna 2024

LASKI - české štěpkovače, pařezové frézy pro obce, arboristy i zahrádkáře

LASKI - české štěpkovače, pařezové frézy pro obce, arboristy i zahrádkáře

Firma Laski, s.r.o. vznikla v roce 1992 jako obchodní organizace zabývající se prodejem náhradních dílů na zemědělské stroje.

V roce 1993 firma získala od americké firmy KOHLER oficiální zastoupení na prodej spalovacích motorů KOHLER na území Českére publiky, Slovenska a Polska. Největší úspěchy s těmito motory měla firma Laski v letech 1993 a 1994. Český reprezentant Tomáš Suchánek získal v roce 1993 na mistrovství Evropy 1. místo v ultralehkém létání. ,o rok později titul mistra světa. Motor pro vítězné letadlo opět připravila firma Laski a zároveňtento letoun pomohla upravit a vyladit.

Od svého vzniku firma Laski se dále věnovala rozvoji svých výrobků, kterých je v současné době více než 60 typů. Mezi stěžejní stroje patří frézy na pařezy, nyní vyráběny ve 23 - modifikacích, štěpkovače, drážkovače, zametací kartáče, vysavače listí, atd. Tyto stroje firma vyváží do více jak 40-ti zemí Evropy, Ruska, Indie, Chile, Austrálie a další.

V roce 1994 získala fréza na pařezy ocenění od ekologického svazu Českých ochránců přírody za šetrný stroj k životnímu prostředí, v soutěži Hanácká žížala. Výrobky firmy byly oceněny na řadě mezinárodních výstav, jako např. GRAND PRIX Techagro, GRAND PRIX Silva reginaa další.

V roce 1998 přišel největší úspěch a to ocenění nejlepší výrobek GRAND PRIX pro frézu na pařezy F450/18 AE na výstavě TECHAGRO v Brně.

Od roku 1999 firma Laski zastupuje italskou firmy Lombardini při prodeji dieslových motorů LOMBARDINI naúzemí ČR.

Firma Laski prošla od založení v roce 1992 rozsáhlými vývojovými změnami. Začínala jako malá firma s 3-mi pracovníky v jedné kanceláři a malé dílně. Během těchto let vybudovala a stále buduje nové dílny a kanceláře. Nyní zaměstnává více jak 50 zaměstnanců.

Trvalá inovace výrobního sortimentu firmy Laski s.r.o byla korunována nejnovějším a nejdůležitějším oceněním v historii firmy a to zlatou medailí Grand Prix Silva Regina 2008 za ucelenou řadu drtičů a štěpkovačů KDO a LS na mezinárodním veletrhu Techagro a Silva Regina 2008.

Firma Laski se stala jednou z nejdůležitějších firem v Moravském regionu. Exportuje 90 procent své produkce do zahraničí, což se daří jen několika málo firmám v České republice. Vzhledem k image firmy a ratingu firmy byla firma Laski vyhodnocena jako nejlepší firma Olomouckého kraje pro rok 2012.

Potencionální zákazníci společnosti Laski,s.r.o. jsou města, obce, technické služby, správaa údržba silnic, živnostníci a firmy zabývajícíse výrobou štěpky, která se dále používá pro ekologické vytápění objektů a nebo jako ekologická likvidace dřevního odpadu, živnostníci a firmy zabývající se frézováním pařezů, arboristické firmy i drobní zahrádkáři .

ZDROJ: www.laski.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů