Středa, 24. dubna 2024

Firmy mohou zviditelnit své ekologické a úsporné projekty. Ten nejlepší získá vůz ŠKODA

Malé i velké firmy mohou také letos zviditelnit projekty, kterými pomáhají šetřit energie nebo chránit životní prostředí...

Firmy mohou zviditelnit své ekologické a úsporné projekty. Ten nejlepší získá vůz ŠKODA

Pomáhá jim v tom soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, do jejíhož 7. ročníku se mohou bezplatně přihlásit. Na nejlepší projekt čeká odměna v podobě roční zápůjčky vozu ŠKODA Citigo G-TEC. Projekty je možné přihlašovat do 30. dubna.

V minulých ročnících soutěže, která je u veřejnosti známá také pod označením soutěž ekologických oskarů, se v kategorii Firma objevila řada zajímavých projektů. ,,Loni to bylo například zařízení Purgaz, které dokáže v jednom kroku vyrobit z odpadů plyn. O rok dříve zase zaujalo odbornou porotu vinařství Galant, které ve svém provozu chytře využívá přebytky tepla, odpadní vody i skleníkové plyny," říká Vladimíra Glaserová z pořadatelské společnosti E.ON Energie, a.s.

V roce 2010 se stal celkovým vítězem soutěže projekt pěstitelské pálenice Halík, která využívá pecky ze švestek zpracovaných v pálenici k vytápění rodinných domů. ,,Díky účasti v soutěži mám úplně jiný pohled na úsporu energie a ochranu životního prostředí. Neustále se snažíme zavádět nová úsporná opatření do našeho provozu. Soutěž mi také přinesla možnost předávat své zkušenosti a poznatky i jiným provozovatelům, kteří potřebovali vyřešit podobný problém s odpady jako já," říká majitel pálenice Zdeněk Halík.

Podmínky pro účast v soutěži jsou v kategorii Firma jednoduché: zúčastnit se jí může každá firma nebo podnik bez omezení počtu zaměstnanců. Jediným pravidlem je, aby přihlášený projekt pomáhal snižovat spotřebu energií nebo chránit životní prostředí.

Svůj projekt mohou firmy přihlásit na stránkách www.ekologickyoskar.cz. Nejlepší projekt v kategorii získá roční zápůjčku vozu ŠKODA Citigo G-TEC na stlačený zemní plyn (CNG) a postoupí do hlasování o celkového vítěze soutěže, který si domů odveze vůz ŠKODA Octavia Combi G-TEC poháněný také CNG. Pro jednotlivé vítěze jsou připraveny i další hodnotné ceny včetně sošky ekologického oskara.

O soutěži E.ON Energy Globe Award ČR

Soutěž E.ON Energy Globe Award ČR, známá mezi odbornou i laickou veřejností jako ekologický Oskar, oceňuje projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Jedná se o mezinárodní soutěž, kterou v České republice již po několik let pořádá energetická společnost E.ON.

O společnosti E.ON

Energetická společnost E.ON působí na českém trhu od roku 1998 a je významným dodavatelem energií českým zákazníkům. Aktuálně dodává elektřinu celkem 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobuje více než 220 000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

Jako významný dodavatel elektřiny a zemního plynu cítí energetická společnost E.ON velkou odpovědnost nejen za spolehlivé dodávky energie a kvalitní služby zákazníkům, ale také za životní prostředí kolem nás. Svým zákazníkům proto přináší řadu informací a služeb, které pomáhají šetřit přírodu a snižovat jejich spotřebu energií. Více informací o těchto aktivitách je možné najít na stránkách programu EkoBonus.cz na adrese www.ekobonus.cz a www.eon.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů