Pátek, 26. dubna 2024

EcoVadis zařadila Toyotu mezi top 2 % firem v rámci monitoringu udržitelného rozvoje

EcoVadis zařadila Toyotu mezi top 2 % firem v rámci monitoringu udržitelného rozvoje
Vysoce respektovaná organizace EcoVadis, monitorující udržitelnost globálních dodavatelských řetězců, umístila společnost Toyota Material Handling Europe (TMHE) mezi top 2 % světových dodavatelů za transparentnost témat souvisejících s udržitelným rozvojem. To je dobrá zpráva nejen pro nás, ale i pro naše zákazníky.

Každým uplynulým rokem se zvyšuje tlak na firmy, aby vylepšily svůj výkon v oblasti udržitelnosti. Aby organizace mohly svých ambiciózních cílů dosáhnout, potřebují spolupracovat s partnery, kteří mají k udržitelnosti stejný přístup. Ve světle této jednoduché logiky je velmi potěšující získat od agentury EcoVadis takto příznivý verdikt.

Transparentnost, udržitelná výroba a neustálé zlepšování (Kaizen) leží v centru všeho, co ve společnosti Toyota Material Handling děláme. Ve skutečnosti sahá náš závazek - pracovat v souladu s principy udržitelného rozvoje - daleko do minulosti, když pochází z prvního akčního plánu naší mateřské společnosti Toyota Industries Corporation zveřejněného již v roce 1993 (TICO Environmental Action Plan). Jako vedoucí světový výrobce vysokozdvižných vozíků má Toyota vysokou sociální a environmentální zodpovědnost. Získání zlaté pečeti od organizace jako je EcoVadis potvrzuje, že náš přístup je správný.

Rozvíjení odpovědného přístupu k udržitelnosti nepraktikujeme sami, izolováni od zbytku světa. Je to společné úsilí s našimi zaměstnanci, zákazníky a partnery, z nichž i někteří další patří k lídrům v úsilí o zanechání co nejmenší ekologické stopy po svém podnikání.

EcoVadis je vedoucí organizací na světě, která se zabývá monitorováním přístupu průmyslových firem k udržitelnému rozvoji. Spolupracuje s 24 000 firmami ze 145 průmyslových oborů v 95 zemích celého světa. Mezi těmi, kteří využívají služeb společnosti EcoVadis k monitoringu svých dodavatelů je i více než 100 velkých nadnárodních společností. Více informací je k dispozici na www.ecovadis.com

Zprávu o udržitelnosti (Sustainability Report) společnosti Toyota Material Handling Europe publikovanou v listopadu 2013 čtěte zde.

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů