Úterý, 19. března 2024

Ministr Brabec dnes zahájí Konferenci k 10. výročí přijetí Evropské úmluvy o krajině v ČR

Ministr Brabec dnes zahájí Konferenci k 10. výročí přijetí Evropské úmluvy o krajině v ČR

ministr životního prostředí Richard Brabec spolu se šéfporadcem předsedy vlády ČR Vladimírem Špidlou v úterý 21. dubna zahájí slavnostní Konferenci k 10. výročí přijetí Evropské úmluvy o krajině v ČR. Příspěvkem "Cíle a principy Evropské úmluvy o krajině" otevře celodenní konferenci výkonná tajemnice Rady Evropy pro Evropskou úmluvu o krajině Maguelonne Déjeant - PONS.

Konferenci připravilo Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem kultury, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Úřadem vlády ČR.

Evropská úmluva o krajině vznikla na přání obyvatel. Má zajišťovat udržitelnou ochranu, péči a plánování v krajině tak, aby byly zachovány nebo zlepšeny její kvality. A také vést úřady veřejné správy a veřejnost k poznávání hodnot krajiny i aktivnímu veřejnému rozhodování o ní. Úplné znění Evropské úmluvy o krajině včetně dalších informací najdete na: http://www.mzp.cz/cz/evropska_umluva_o_krajine_smlouva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů