Čtvrtek, 28. března 2024

Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo

Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo

S vysloužilci do ZOO! Tak zní název akce liberecké zoo, při které mohou návštěvnícizískat zvýhodněné vstupné a pro své ratolesti vstup zcelazdarma. Přinesete-li v sobotu25. dubna do zoologické zahrady Liberec vysloužilý elektrospotřebič, volňásek v hodnotě dětské vstupenky či sleva pro dospělého budou vaše.

Každý, kdo tento den přinese do ZOO vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70 Kč zdarma nebo dospělý obdrží slevu na vstupném v hodnotě dětské vstupenky.Liberecká zoo tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku ELEKTROWINubudou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

,,I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu.Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru," vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

,,Co se týká akce S vysloužilci do zoo, je Elektrowin naším dlouhodobým partnerem. Máme zájem našim příznivcům a návštěvníkům předávat poselství jak správně se chovat k příroděv mnoha různých formách a podobách.Zpětný odběr a recyklace starých spotřebičů je jen jedním z dílků této mozaiky," sděluje mluvčí zoo Liberec Jan Kubánek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů