Pátek, 29. března 2024

Prostějov připravuje stamilionový tendr na komunální služby

Prostějov připravuje stamilionový tendr na komunální služby

Prostějovská radnice připravuje stamilionový tendr na dodavatele komunálních služeb, které v tomto padesátitisícovém městě nyní zajišťuje firma .A.S.A. TS Prostějov. Výběrové řízení plánuje magistrát vyhlásit ještě letos a jedním z hlavních kritérií bude nabídnutá cena, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko). Prostějov ročně za komunální služby platí společnosti .A.S.A. TS Prostějov 120 až 130 milionů korun.

Platnost smlouvy s firmou .A.S.A. TS Prostějov podle Pospíšila skončí na konci příští roku. "Rozhodli jsme se vypsat jedno zadávací řízení na všechny oblasti komunálních služeb. Chceme zachovat systém, který funguje v 90 procentech tuzemských měst," uvedl Pospíšil.

Pracovní skupina nyní připraví všechny podklady a poté se rozhodne o parametrech tendru, mezi které patří délka platnosti smlouvy uzavřené s vítězem výběrového řízení. Radní se zatím podle Pospíšila kloní ke smlouvě uzavřené na čtyři až osm let. Výběrové řízení chce radnice vypsat do konce letošního roku. Pokud by se tendr kvůli odvolání některého z účastníků protáhl, tak lze smlouvu s firmou .A.S.A. TS Prostějov prodloužit i na rok 2017.

Komunální služby, mezi které patří svoz odpadu, čištění a údržba komunikací, veřejného osvětlení či péče o veřejnou zeleň, v Prostějově už několik let zajišťuje prostřednictvím stoprocentně vlastněné firmy .A.S.A. TS Prostějov společnost .A.S.A. Podíl v bývalých Technických službách Prostějov koupila v roce 2005.

Mezinárodní skupina .A.S.A. v Česku působí od roku 1992 a nyní na tuzemském trhu provozuje 20 dceřiných společností.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů