Čtvrtek, 25. dubna 2024

XIV. Světový lesnický kongres FAO v Durbanu, JAR, 7. - 11. září 2015

XIV. Světový lesnický kongres FAO v Durbanu, JAR, 7. - 11. září 2015

Ve dnech 7. - 11. září 2015 se v jihoafrickém Durbanu uskuteční XIV. Světový lesnický kongres (WFC 2015). WFC se koná pod záštitou FAO jednou za šest let od r. 1926 a tentokrát poprvé na africkém kontinentě. Durban leží na východním pobřeží JAR u Indického oceánu.

Na kongresu se bude diskutovat o tématech jako je role lesů a lesnictví při mitigaci následků klimatických změn (pohlcování emisí CO2 lesy), zajištění dostatečných zásob pitné vody, ochrana biodiversity, role pro udržitelné hospodaření drobných zemědělců a potravinovou bezpečnost.

Na webových stránkách www.wfc2015.org.za lze najít veškeré informace v souvislosti s WFC 2015. Jejím prostřednictvím probíhá také registrace účastníků.

Pozn.: ČR řadí k zemím s vysokým průměrným příjmem na hlavu obyvatelstva, a tak plná pětidenní účast na WFC 2015 stojí 8250 ZAR, což je orientačně cca 800 USD. Je možné zvolit částečnou účast 1 až 3 dny, existují slevy pro studenty a důchodce a sleva při včasné registraci nejpozději do konce června. Ubytování ani doprava nejsou zahrnuty do účastnického poplatku.

Souběžně se XIV. Světovým lesnickým kongresem bude uspořádána výstava s názvem ,,Lesy a lidé: investice do udržitelné budoucnosti" (což je také hlavní motto WFC 2015), která má umožnit soukromým firmám, nevládním organizacím a dalším subjektům, aby oslovili mezinárodní účastníky kongresu se svou nabídkou. Informace o výstavě lze získat rovněž na výše uvedené webové stránce, popř. vyžádat e-mailem na adrese: exhibition@wfc2015.org.za.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů